Nagradna igra: Knjiga Izgubljena identiteta avtorja Boštjana Šlajkovca

0
133

 

V današnjem času živimo hitro in stresno. Naš vsakdan prežemata nemir in strah. Vstajamo zgodaj, hitro se uredimo in oddrvimo na delo, za katerega smo veseli, da ga sploh imamo. Dan nam zaznamuje volja naših ”nadrejenih”, kakor smo jim hvaležno nadeli ime.

Popoldan prispemo spet domov, kjer nas čakajo, kot v službi, obveznosti, tokrat domače. Spet, kot vsak dan, se razveselimo ali celo razžalostimo svojega partnerja in otrok, s katerimi smo se odločili deliti svojo usodo.

Zvečer se večina od nas utrujena odpravi spat, po tem, ko so nas nabili z negativnimi novicami iz TV-dnevnika. Preden zaspimo, nas razžirajo misli, kako preživeti jutrišnji dan. Bo dober ali slab? Bo kriza udarila tudi po nas? Bomo še imeli službo, da bomo lahko plačali položnice?

In tako živimo iz dneva v dan, dokler ne otopimo. Služimo drugim, ki imajo od nas korist, na svoj razvoj in obstoj pa sčasoma pozabimo. Pozabimo, kdo smo, pozabimo, od kod izviramo, in pozabimo obljubo iz mladosti, da si bomo izpolnili svoje želje in živeli svoje sanje. Prežemati nas prične strah.

Toda, kaj je takšno razmišljanje in življenje vredno bitja, ki mu pravimo človek? Ali je človek nekdo, ki v strahu opravlja dolžnosti in pozabi živeti? Ki pozabi, kdo je, ki zataji svoje razmišljanje, ki zakrkne svojo lastno dušo z namenom, da preživi dan? NE! Človek je veličastno bitje, ki si zasluži dostojno življenje, blagostanje in srečo. Na Zemlji smo zaradi svojega duhovnega razvoja in ne zaradi bogatenja naših ”nadrejenih”, čemur danes služimo.

V ta namen – spomniti ljudi, kdo smo in kako bi morali funkcionirati – je nastala knjiga IZGUBLJENA IDENTITETA, prvovrstni priročnik, ki na prijazen in preprost način bralcu opiše rešitev vseh težav.

Vsebuje 13 poglavij. Na podlagi lastnih izkušenj avtorja razloži pot spremembe miselnega procesa in prebujenje naše duše. Vsebuje starodavno modrost vladanja, ki je danes vodilni ne upoštevajo. Razlaga pogled na religije in kratko opiše, kako preprosto je ustvariti idealen svet.

Knjiga pokaže pot, kako s spremembo sebe spremeniti svoje celotno okolje.

Knjiga je zaenkrat na voljo le preko spodnje spletne povezave: https://www.lulu.com/commerce/index.php?fBuyContent=12532214%2522%253E%253Cimg%2520src=%2522http://static.lulu.com/images/services/buy_now_buttons/us/book.gif%3f20120131141155%2522%2520border=%25220%2522%2520alt=%2522Support%2520independent%2520publishing:%2520Buy%2520this%2520book%2520on%2520Lulu.%2522%253E%253C/a%253E

Avtor knjige Boštjan Šlajkovec v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja enemu izmed bralcev spletne revije Ventilator besed svojo knjigo Izgubljena Identiteta.

Vse, kar morate storiti, je napisati kratko misel ali verz na temo, koliko se je zaradi spremembe vas samih spremenil svet okoli vas. Avtor knjige Boštjan Šlajkovec bo izbral enega od prispelih odgovorov in ga nagradil s svojo knjigo Izgubljena identiteta.

Svoje prispevke oddajte najkasneje do ponedeljka, 26. marca, do 17.00 v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenec se bo z avtorjem knjige, Boštjanom Šlajkovcem, dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Vabljeni k sodelovanju!