Nagradna igra: Knjiga »Življenje z naravo«

0
68

 

Sebastjan Gregoršanec, univerzitetni diplomirani inženir strojništva, in mag. Slobodana Slak predstavljata svojo prvo objavljeno knjigo, ki je plod njunih dolgoletnih spoznavanj in izkušenj s področja naravnega in zdravega življenja. Čeprav imata avtorja različni življenjski zgodbi, sta se po različnih poteh dokopala do zelo podobnih, pogosto celo istih zaključkov. Prihod najmlajše članice družine, Teresie, pa ju je spodbudil k objavi svojih izkušenj in znanj v knjižni obliki.

Knjiga Življenje z naravo Sebastjana Gregoršanca in Slobodane Slak vabi k ustvarjanju in razmišljanju. Ponuja rešitve, spodbuja iskanje lastnih. Svetuje, vendar ne narekuje. Spodbuja svobodo lastnih zamisli in daje vsakemu navdušencu številne možnosti ter dobro izhodišče za podrobnejše raziskovanje in iskanje. Obravnava človeka in njegovo bivalno okolje, izdelano iz lokalnih in recikliranih virov ter prebarvano z naravnimi premazi, zdravo in kakovostno prehrano, ki je prijazna tudi do jezička na tehtnici, nego otroka, ki daje zopet prednost dojenju in neponovljivemu stiku med materjo in otrokom; v knjigi je prvič v slovenskem jeziku opisana metoda brez plenic. Bralec se na zanimiv način seznani tudi s kompostiranjem in kompostnim oziroma suhim straniščem, ki ga družina uporablja, čisto na koncu pa avtorja namigneta, kje in na kakšen način je danes mogoče kaj prihraniti.

Ekološka pa ni samo tematika knjige, ampak tudi sam tisk z barvami na rastlinski osnovi in recikliranem papirju s kar štirimi okoljskimi certifikati.

Knjigo lahko naročite na: e-pošti: gregorsanec@gmail.com ali 031 675 276.

 

Avtorja knjige Sebastjan Gregoršanec in Slobodana Slak v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarjata enemu izmed bralcev spletne revije Ventilator besed svojo knjigo »Življenje z naravo«.

 

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na spodaj navedeno vprašanje:

Kateri način nege otroka je ravno v knjigi Življenje z naravo prvič objavljen v slovenskem jeziku?

 

Avtorja knjige bosta naključno izbrala enega od prispelih pravilnih odgovorov in ga nagradila s svojo knjigo »Življenje z naravo«.

Svoje odgovore oddajte najkasneje do srede, 19. aprila, do 17.00 v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo obvestili po elektronski pošti, z avtorjema knjige pa se bo dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Še sporočilo avtorjev: »Naj bo knjiga vam in vsem, ki jo boste podarili, v veselje ob branju in v še večje veselje ob preizkušanju posameznih nasvetov.«

 

 

Vabljeni k sodelovanju!