Nagradna igra: Notranje bogastvo otrok

0
371

O knjigi Notranje bogastvo otrok smo v Ventilatorju besed že pisali. Zanimivo, aktualno besedilo, sta stkala mama in sin.

Dr. Maja Pucelj je avtorica številnih akademskih člankov in publikacij. Strokovno razmišlja o aktualnih področjih, kot so:  človekove pravice; sovražni govor, integracija ranljivih skupin…

Njen sin Žan Pucelj Šterk obiskuje 1. razred osnovne šole. Že v predšolskem obdobju je razvil veliko ljubezen do knjig. S pomočjo mame je svoje misli zlil na papir.

Za nežne, prav posebne ilustracije, je poskrbela Anja Jesenovec, ki si želi s svojo pristnostjo sooblikovati svet na bolje.

Notranje bogastvo se v odtujenosti med ljudmi vse bolj izgublja. Zelo pomembno je, da že majhne otroke  učimo ( naučimo), kako pomembne so vrednote: sreča, svoboda, skrb za zase in za druge; ljubezen, spoštovanje, hvaležnost… Te naloge se moramo zavedati starši, učitelji, vzgojitelji, stari starši…

V knjigi je tudi zloženka, kjer se lahko poglobimo v citate in misli, ki poudarjajo omenjene vrednote.

KO MAMICI NAGAJAM

Ko mamici nagajam,

je zame tako

kot da jo razvajam.

Ne želim pisati domače naloge,

saj ne maram te nadloge.

Ne želim pospraviti svoje sobe,

saj menim, da v njej ni nič narobe.

Drage bralke, dragi bralci, otroci in odrasli, potopite se v knjigo Notranje bogastvo otrok, ki sta jo oba avtorja obogatila s svojimi mislimi, pravljicami in pesmimi.

Knjige se bodo posebej razveselili bralci začetniki in otroci z disleksijo.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

Pri kateri založbi je izšla knjiga Notranje bogastvo otrok, avtorjev Maje Pucelj in Žana Puclja Šterka?

Eden izmed bralcev, ki bo do 04.01.2024 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjigo Notranje bogastvo otrok, ki mu jo bo podarila založba, pri kateri je knjiga izšla.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Mia Kos.