Nagradna igra Revije Zmajček

0
160

Dragi prijatelji!
Skupaj se veselimo pomladi, ki se že globoko sklanja nad naše kraje. April je poln dežnih kapelj, sončnih žarkov, smeha in dogodivščin.  Ker pa je to tudi čas odkrivanja knjižnih zakladov, saj aprila praznujemo svetovni dan knjige, smo ob tej priložnosti za vse naročnike Zmajčka pripravili darilo: reviji smo priložili mini slikanico RADIO KU-KU. Zgodbo je napisala Irma Jančar, ilustriral pa jo je Jure Kralj.

Polna toplih in navdihujočih vsebin je tudi aprilska vsebina revije Zmajček. Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Zmajčkova uvodna pesem ima naslov PESNIK IN POMLAD. Govori o tem, da pesniki svoj navdih iščejo tudi v pomladnih dneh. Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Preberite zgodbo o kralju rečnega kraljestva, ki že nekaj mesecev ne more spati, zato nihče ne sme povzročati hrupa, da ga ne bi zbudili, če bi slučajno za hip zadremal. Mu bo pomagalo pripovedovanje pravljic? Zgodbo Rečni kralj ne more spati je napisala Mateja Reba, ilustrirala pa Kristina Krhin. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat postane princesa, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec najde očala, ki mu odlično pristajajo, a kaj ko v njih ničesar ne vidi.
Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. V njem zajec, jež in lisica v knjigarni izberejo knjige po svojem okusu. Slikopis RADI BEREMO je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. V vsaki številki Zmajčka predstavimo eno žival, in tokrat je to kukavica. Ste vedeli, da na leto v tuja gnezda izleže kar do 50 jajca? Vse to in še veliko zanimivega o kukavicah boste izvedeli v Zmajčkovi rubriki o živalih.

Zapojete in na inštrument lahko zaigrate uglasbeno pesem IZ MESTA, ki jo je napisala Damjana Kenda H., uglasbil pa Dominik Krt. Notni zapis najdete v Zmajčku.
Letos spoznamo različne športe, v tej številki je to kolesarstvo, v rubriki Slovenske ljudske pa prepevamo pesem Žabo svatbo so imele.

Na svoj račun bodo prišli tudi spretni in ustvarjalni prstki. Iz kartona, vpetega v sredino revije, izrežite avtobus in potnike in se zabavajte z družabno igrico, namig za izdelavo zabavne družabne igre Nogavičke najdete tudi v rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun. V kuharskem kotičku  tokrat poiščite  recept za pripravo jajčnih možicev.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic v aprilskem članku za starše razmišlja o tem, zakaj so frustracije pomembne in kako se spopasti z občutki frustracije in jeze pri otrocih.

To je bil le kratek vpogled v aktualno številko Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo.

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, podarila majsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

SAMEC KU-KA, BRŽ KO ZIMA
SNEG IN LED UMAKNE,
A SAMICA JAJCE V TUJE
GNEZDECE PODTAKNE.

Bralcu, ki bo do vključno 30. aprila 2019 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.