Nagradna igra Revije Zmajček

0
1178

 

Predstavitev marčne številke (št. 7, letnik 26)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Dragi prijatelji!

V marcu se narava pomladi in obnovi svoje moči. Najbrž ni naključje, da prav ta mesec praznujejo tudi vse mame sveta. Ker nam z ljubeznivo vzgojo in nenehno skrbnostjo pomagajo, da se razvijamo v srčne in premišljene ljudi, do njih čutimo iskreno hvaležnost.
Polna toplih in navdihujočih vsebin je tudi marčevska revija Zmajček.

Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo pa jih tudi mnoge pesmi, zgodbe, uganke …

Zmajčkova marčna uvodna pesem ima naslov RES NAJLEPŠA PESEM. Le-to otrokom neslišno šepeta mama in sporoča, da so zaželeni, zelo ljubljeni ter mamini in očkovi največji zakladi. Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

V zgodbi Levji delež spoznamo leva in lisjaka, ki sta po skupnem lovu delila plen. Večji in močnejši lev je bil prepričan, da ob svoji polovici potrebuje še majhen dodatek. Le kaj je storil lisjak? Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se tokrat razveseli zapoznele pošiljke snega, v nanizanki Zgodovinski vrtiljak avtorice Anje Bedrač in ilustratorke Erike Omerzel Vujič pa Brina in Vid spoznavata Slovane …

Pomladni čas je poln rož, zato v marčni številki govorimo tudi o cvetlicah, ki že od nekdaj burijo človeško domišljijo in vzbujajo občudovanje. S cvetlicami pa so povezane tudi marčne uganke.

Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. Medvedov dan se ne začne dobro, zato sklene, da bo počakal, da nesrečen dan mine. To se zgodi prej, kot bi si mislil. Slikopis SREČEN DAN je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmlajši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun, vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati posebne voščilnice s semeni za mamo. V kuharskem kotičku pa poiščite recept za ptičke v špagetnem gnezdu. Iz kartona, vpetega v sredino revije, lahko sestavite kenguruja. Prav to zanimivo žival iz drugega konca sveta pa tokrat spoznavamo v živalski rubriki. Ste vedeli, da lahko nekateri kenguruji skočijo tudi 10 metrov daleč?

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic v marčnem članku za starše razmišlja o delovnih navadah in motivaciji naših otrok.

To je le kratek pogled v marčnega Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, podarila aprilsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

 

ROŽICE NEGUJE
IN JIH V ŠOPKE ZVEŽE,
MENI JE PRODALA
TULIPANE SVEŽE.

Bralcu, ki bo do vključno 13. marca 2020 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, prejme zgoraj navedeno nagrado.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Primož Dujc.