Nagradna igra Revije Zmajček

0
285

Dragi prijatelji!

Junijska številka revije Zmajček naznanja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Tokrat je še obsežnejša, saj zanimive in raznovrstne vsebine prinaša kar na 80-ih straneh. Obsežnejša didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami. Čakajo pa jih tudi mnoge pesmi, zgodbe, uganke, križanke …

 

V uvodni pesmici Ekokolonija se skupaj veselimo prizadevanja, da Naravo ohranimo zdravo in čisto. Pesem je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

V zgodbi Varujmo morje, ki jo je napisala Irma Jančar, ilustrirala pa Maja Lubi, preberite, kako so morske živali rešile želvo, ki se je ujela v plastično vrečko. Miško Maruško, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat preseneti balon na vroč zrak, ki se spusti na njihov vrt, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa dobi škratek Napakec na kresni večer prav posebno darilo.

Spet se boste lahko preizkusili v uganjevanju ugank, tokrat so povezane s prometom, v razmislek o tem, kaj se vsak dan dogaja na cestah, pa je tudi spoznavni prispevek Na cesti.

Vas zanima, kam je poljska miška pobegnila pred poletno vročino? Odgovor preberite v slikopisu Urše Krempl Vroč poletni dan. Zgodbo je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju. Tokrat vam avtorica Petra Korenjak Marčun ponuja idejo, kako izdelati čarobni poletni šotor, v katerega boste lahko povabili svoje plišaste igrače. Ko bo zapihal veter, bodo pisani trakovi zaplesali in ustvarili čarobno vzdušje. Iz delov na sredinskem kartonu pa izrežite vse sličice in sestavite avtodom, ki vas odpelje na počitnice.

V vsaki številki Zmajčka spoznamo eno žival, tokrat je to delfin. Ste vedeli, da delfin v resnici ni riba, ampak sesalec, tako kot ljudje?

Sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v junijskem prispevku razmišlja o pomenu družinskih izkušenj, ki jih dobijo otroci. Če otroci doživljajo strpnost, se naučijo potrpežljivosti, če doživljajo pomilovanje, se naučijo smiliti samim sebi …

To je le kratek pogled v poletni Zmajček, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, podarila glasbeno zgoščenko otroških pesmi SOČNI GAJ.

 

VSEPOVSOD SPELJANE,
KJER JE KOPEN SVET,
Z ZNAKI VAROVANE
USMERJAJO PROMET.

 

Bralcu, ki bo do vključno 16. junija 2020 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, prejme zgoraj navedeno nagrado.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Urška Golob.