Nagradna igra Revije Zmajček

0
252

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Oktobrski Zmajček je zanimiv in pisan, tako kot je očarljiva in darežljiva jesen. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Pesnica Zvezdana Majhen v uvodni pesmi Največja bogastva poudari, da so otroci največje bogastvo sveta, v hudomušni uglasbeni pesmici, ki jo je napisala Barbara Gregorič Gorenc, pa bomo skupaj lovili oblaček in ga odnesli domov …

Preberite zgodbico Pozabljena barva, ki jo je napisala Mateja Kurež, ilustrirala pa Maja Lubi. V njej v deželo s svojo ustvarjalno torbo pripotuje tetka Jesen, a kmalu ugotovi, da je pozabila rdečo barvo. Le kako bo zdaj obarvala drevesne krošnje? Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v septembrski zgodbi spozna, kaj je to frača, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek pridruži prijateljem pri igri šiškanja …

Tudi tokrat vas čaka zgodba v obliki slikopisa. V njej mali medvedek ne more zaspati, zato mama s knjižne police vzame knjigo … Slikopis Urše Krempl Čas za spanje je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V rubriki Svet okrog nas se bomo ozrli v vesolje. Spoznali bomo, kje so zvezde podnevi in kam gre sonce ponoči ter še mnogo zanimivega. V rubriki Praznujmo boste izvedeli tudi, zakaj je prav teden med 5. in 11. oktobrom svetovni teden vesolja.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju. Tokrat izdelajte hranilnik v obliki vesoljske ladje. S privarčevanim denarjem v njem si lahko izpolnite skrito željo … morda nekoč celo odpotujete na Luno?  Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Vse male in malce večje kuharje pa bo navdušil preprost recept za okusen prigrizek – karamelne kokice, zraven pa bodo izvedeli še, kako so dedki in babice nekoč ličkali koruzo.

Imate radi živali? V vsaki številki podrobno predstavimo eno žival, oktobra je to polh z gostim kožuščkom in puhastim repkom.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v oktobrskem članku za starše razmišlja, kako pomembno je, da ima otrok vedno ob sebi sogovornika in da starši pogosteje izberemo pogovor namesto govora … Tudi tema letošnjega tedna otroka je ‘Odgovor je pogovor’.

To je bil le kratek pogled v oktobrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo do 19. oktobra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, podarila novembrsko številko ZMAJČKA.

Katera žival je podrobneje predstavljena v oktobrski številki Zmajčka?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejmeta Leja Jakolič in Suzana Štamcar.