Nagradna igra Revije Zmajček

0
160

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

V mrzlih novembrskih dneh vas lahko pogrejejo prijazne, tankočutne in tople vsebine revije ZMAJČEK. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Ob dnevu spomina na mrtve uredimo grobove sorodnikov in prijateljev ter se jih spoštljivo spominjamo. O tem govori tudi Zmajčkova uvodna pesem ONKRAJ ŽIVLJENJA, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Preberite zgodbico O ježu in zajcu in spoznajte prijatelja, ki sta tekmovala v teku. Zgodbo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Maja Lubi. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat pozabi na besedo OPROSTI, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec priredi bučno praznovanje.

Tudi tokrat vas čaka zgodba v obliki slikopisa. Da so deževni dnevi lahko tudi zabavni, preberite v slikopisu Urše Krempl KDO IMA RAD DEŽ. Zgodbo je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. V rubriki Svet okrog nas se bomo posvetili vremenu, ki se nenehno spreminja.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju. Izdelajte svojo gasilko opremo in se igrajte gasilce. Gasilci so požrtvovalni in pogumni. Pripravljeni so pomagati vsakomur, ki se znajde v nesreči. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović. Iz kartona lahko tokrat izdelate prijazno malo čarovnico, vse male in malce večje kuharje pa bo navdušil preprost recept za palačinke v obliki ‘pošastkota’ …

Imate radi živali? V novembrski številki vam podrobno predstavimo netopirja. Netopirje mnogi ljudje povezujejo z zlom in se jih celo bojijo, a povsem neupravičeno. V resnici so neškodljivi in celo koristni.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic Marinko v novembrskem prispevku za starše razmišlja o skupnem spanju …

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNO VPRAŠANJE

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo do 17. novembra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, podarila decembrsko številko ZMAJČKA.

Katera žival je podrobneje predstavljena v novembrski številki Zmajčka?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Petja Žun.