Nagradna igra Revije Zmajček

0
210

Predstavitev januarske številke (št. 5, letnik 27)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Januar je prvi mesec v letu in hkrati nov začetek. Naj bo prijazen in vesel – tudi v družbi nove številke revije Zmajček, ki jo bomo prebirali ob toplih pečeh. V njej je polno zanimivih in zimsko obarvanih vsebin. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova uvodna pesem SMUČARSKI DAN, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, vabi na zasnežene strmine, pesem Davida Bedrača SNEŽNE NAJDBE pa k izdelovanju snežaka.

Zimsko obarvan je tudi slikopis. Celo noč so naletavale snežinke in zjutraj je vse sijalo od snežne beline. Zgodbo ZAJČKOV SNEŽAK je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V rubriki Svet okrog nas tokrat govorimo o skrbi za zdrave zobe, tudi uganke in zgodbica Lisička, miška in mlečni zobki, ki jo je napisala Maja Furman, se vrtijo okrog zob.

Lisički se je majal zobek. »Auč, boli!« je zatulila vsakič, ko se ga je dotaknila. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi. Maruškin očka je tokrat postal čisto pravi slaščičar … Zgodbe o miški Maruški piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec s prijatelji odpravi na smučarski izlet.

Imate radi živali? V januarski številki vam podrobno predstavimo prikupne tjulnje.

Vabimo pa vas tudi k ustvarjanju. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite tjulnja ali pa po Zmajčkovem kuharskem receptu pripravite okusne polarne kolačke … Kam shranjujete vse svoje zaklade, npr. pisane frnikule, male figurice, sponke za lase …? Ponujamo vam idejo, kako sami izdelate škatlice, v katerih bodo vsi zakladi na varnem. Lahko so tudi darilne škatlice ali pa celo škatlice za zobno miško … Rubriko Ustvarjamo pripravlja Dijana Šercer Stojanović.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja Petra Kastelic v januarskem članku za starše razmišlja, zakaj v ‘korona časih’ starši nismo dovolj oz. zakaj so vrstniki tako pomembni …

To je bil le kratek pogled v januarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo do 19. januarja pravilno odgovoril na spodnjo uganko v komentar članka in ga bo določil žreb, podarila februarsko številko ZMAJČKA.

DEDI NIMA SVOJIH ZOB!
S ČIM PA POTLEJ GRIZE,
KAR POSTREŽE BABICA
NA SREDINO MIZE?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Branka Gregorčič.