Nagradna igra Revije Zmajček

0
216

Predstavitev MARČNE številke (št. 7, letnik 27)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

V marcu se narava pomladi in obnovi svoje moči. Okrog nas se prebuja življenje. Polna toplih in navdihujočih vsebin pa je tudi marčna revija ZMAJČEK. In kaj nam prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

 

Mame nam z ljubeznivo vzgojo in nenehno skrbnostjo pomagajo, da se razvijamo v srčne in premišljene ljudi. O mamah govori tudi uvodna pesem MAMINA SREČA, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v marčnem Zmajčku.

Spet je tu slikopis, v katerem medved nestrpno pričakuje pomlad. Zgodbo PRVI POMLADNI DAN je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Preberite tudi zgodbico ZAJČEK IZGUBI IN SPET NAJDE VESELJE pisateljice Tine Sovič, ki jo je ilustrirala Maja Lubi. V njej je zajček nekega dne popolnoma pozabil, kaj ga veseli! Še dobro, da je prišel mimo medved …

Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat spoznava ljudske modrosti, npr. da ena lastovka še ne prinese pomladi ali da je rana ura, zlata ura … v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec ‘kuha mulo’.

V rubriki Svet okrog nas tokrat govorimo o okolju in o tem, kaj lahko sami storimo za lepo in čisto okolje.

Imate radi živali? V marčni številki vam podrobno predstavimo kozoroga, ki je gospodar vrtoglavih višin, saj živi v najbolj nedostopnih skalnih predelih gora.

Vabimo vas tudi k ustvarjanju. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Diana Šercer Stojanović, vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati darilce za mamo. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite kozoroga, mali kuharji pa poiščite recept za polpete v obliki ptičkov. To bo pravšnje kosilo za gregorjevo, ko se baje ptički ženijo.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic Marinko v marčnem članku za starše najprej predstavi egocentrizem kot razvojno fazo pri otroku. Kaj pa če faza ne mine? Kako pomagati otroku iz egocentrizma?

To je bil le kratek pogled v najnovejšo vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo do 14. marca pravilno odgovoril na spodnjo uganko v komentar članka in ga bo določil žreb, podarila aprilsko številko ZMAJČKA.

PRAVKAR SORTIRAM

RAZLIČNE SMETI.

KAM VRŽEM PESO,

KI SIVO PLESNI?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Klavdija Hribernik.