Nagradna igra Revije Zmajček

0
236

Dragi prijatelji!

April je čas dežnih kapelj, sončnih žarkov in smeha. Je pa tudi čas odkrivanja knjižnih zakladov, saj aprila praznujemo svetovni dan knjige. Ob tej priložnosti smo za vse naročnike Zmajčka pripravili darilo: reviji smo priložili mini slikanico POGUMNI GUSARJI. Zgodbo je napisala Urša Krempl, ilustriral pa jo je Jure Kralj.

Polna toplih in navdihujočih vsebin je tudi aprilska vsebina revije Zmajček.

Zmajčkova uvodna pesem nas spodbuja k branju in sladkanju s knjigami. Njej naslov je NAJSLAJŠA RAZVADA, napisala jo je Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat prvega aprila potegne za nos vse člane svoje družine, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec uči čarati. Bo pri tem uspešen?
Sredi gozda je na tleh med listjem ležala plastenka. Našel jo je ježek in se znašel v veliki nevarnosti … Preberite zgodbo O JEŽKU, KI SE JE UJEL V ČLOVEŠKO PAST, ki jo je napisala Ksenija Povše, ilustrirala pa Kristina Krhin. Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. V njej medved leži v viseči mreži in bere knjigo o vesolju. Slikopis BRANJE JE POTOVANJE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V vsaki številki Zmajčka predstavimo eno žival, in tokrat je to bober. Ste vedeli, da so njegovo glavno orodje pri grajenju jezov močni in dletasti zobje sekalci?

Vabimo vas tudi k ustvarjanju. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Diana Šercer Stojanović, vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati mini vrtiček. Imamo ga lahko kar na domačem balkonu ali na okenski polici. V lončkih nam bodo rasle najrazličnejše rastline, mi pa bomo skrbeli zanje in jih opazovali. V kuharskem kotičku poiščite recept za umešana jajčka v obliki ovčke, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa sestavite bobra.

Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke …

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v aprilskem članku za starše razmišlja o pomenu telesne dejavnosti v otroštvu. Raziskave navajajo, da otroci sedijo približno de­vet ur na dan. Pri tem upoštevamo tako sedenje za mizo kot tudi v avtu, pred televizijo … (Pred)šolski otrok bi se moral aktivno gibati v naravi vsaj tri ure dnevno, ena ura pa naj bi bila namenjena in­tenzivnejšem gibanju …

To je bil le kratek vpogled v aktualno številko Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo.

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko v komentar članka do 19.04., podarila majsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

 

Z LJUBEČIM ODNOSOM

DO ZMELJE IN ROŽ

VRTOVE IN PARKE

UREJA TA MOŽ.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Markun Dragica.