Nagradna igra Revije Zmajček

0
361

Predstavitev januarske številke Revije Zmajček (št. 5, letnik 28)

 

Januarski Zmajček vas že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

 

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova januarska uvodna pesem Pozabljene obljube, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin, govori o novoletnih obljubah, ki jih mnogi kmalu pozabimo. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Veverica ugotovi, da so izginili njeni najdebelejši želodi. Višja inšpektorica goska in njen pomočnik čuk poskušata razvozlati, kdo si jih je prilastil. Jima bo uspelo? Preberite zgodbo Martine Potisk Skrivnost starega hrasta, ki jo je ilustrirala Maja Lubi. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se tokrat razveseli snega, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec poje preveč sladkarij.

Tudi v januarski številki vas čaka slikopis, v katerem zajčka kar naprej priganja ura. Le kaj bi lahko za trenutek ustavilo čas? Slikopis ZAJČEK NIMA ČASA je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Zima je čas, ko narava pticam ne ponuja veliko hrane. Pomagajmo jim in postrezimo zrnje v prav posebnih skodelicah. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite uro, po Zmajčkovem receptu pa za zajtrk pripravite medene kosmiče.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Januarja je to prav sinička. Jo znate prepoznati med ostalimi pticami?

Skupaj z Zmajčkom letos spoznavamo naravo in družbo okrog nas, v januarski številki govorimo o času. Kaj sploh čas je, kako ga merimo in zakaj nam včasih teče hitro, drugič pa počasi? Tudi Zmajčkova uglasbena pesmica Zmeda tokrat govori o času. Napisal jo je Tomaž Vrabič, ilustrirala Zarja Menart, uglasbil pa Dominik Krt.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo.

Človek ni samoten otok, zadosten samo sebi. Potrebuje socialne vezi, odnose, da se lahko razvija in samoure­sničuje. Zakaj je skupnost bistvenega pomena tudi za otroke in njihov razvoj, v članku za starše razmišlja Petra Kastelic Marinko.

To je bil le kratek pogled v januarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 18. januarja 2022, podarila februarski izvod revije Zmajček.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

Katero ptico lahko v januarski številki revije Zmajček podrobneje spoznajo otroci?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Katarina Bertoncelj.