Nagradna igra Revije Zmajček

0
291

Predstavitev številke meseca marca (št. 7, letnik 28)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Marčni Zmajček vas že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Vsa bitja na Zemlji lahko živimo brez zlata in diamantov, brez vode pa bi svet umrl. O tem govori tudi februarska uvodna pesem Čarni svet narave, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Da vodo potrebujemo vsa živa bitja, za kaj vse jo uporabljamo, kako v naravi voda kroži, izvemo tudi v rubriki Svet okrog nas. Ste vedeli, da je 22. marec svetovni dan voda?

Imate radi zgodbice in pravljice? V pravljici z naslovom Vrečka je skozi odprta vrata trgovine zapihal veter, švignil mimo polic, se ujel v plastično vrečko in z njo odletel ven, na prosto. Zgodbo je napisala Darinka Kozinc, ilustrirala pa jo je Zorana Živić. Miška Maruška, o kateri prigode piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se tokrat loti velikega pospravljanja omare, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec načrtuje nov vetrolov. Tudi v tej številki vas čaka slikopis. Ko je v njem medvedek odprl pipo, iz nje ni pritekla niti kaplja vode. Slikopis Zakaj ni vode je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Ni lepšega, kot je ustvarjanje za najdražje. Tokrat umetniško poslikajmo krožnike in z njimi razveselimo tiste, ki jih imamo radi: mamice in očke, dedke in babice, najboljše prijatelje …  Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović.
Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite želvo, po Zmajčkovem receptu pa pripravite in prigriznite okusne želvice iz testa.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo.

Otroški izbruhi trme so del normalnega otrokovega razvoja. So način, kako nam otroci sporočijo, da so vznemirjeni in frustrirani. Kako se z izbruhi trme spopadamo starši, pa v marčnem članku razmišlja Petra Kastelic Marinko.

To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 17. marca 2022, podarila aprilski izvod revije Zmajček.

Kateri svetovni dan obeležujemo 22. marca?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Katja Šarc.