Nagradna igra revije Zmajček

0
263

Predstavitev številke meseca maja (št. 9, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Maj, mesec ljubezni, nam z barvitim dišečim cvetjem, soncem, sladkimi češnjami in jagodami razveseljuje dneve. Tudi majska številka revije Zmajček prinaša tople in navdihujoče vsebine, ob katerih bo uživala vsa družina. Z Zmajčkom se lahko družite doma, na vrtu ali na pomladnem izletu … In kaj vam na 64-ih straneh prinaša majska številka?

Zmajčkova majska uvodna pesem govori o ljubezni in ima naslov Srčni ringaraja. Napisala jo je Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Preberite zgodbo Bojana Varjačiča Rajka Golobja pravica, ki jo je ilustrirala Maja Lubi. V njej na strehi meščanske hiše modrujeta golobica Betka in golob Gorči. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat poskuša maline spremeniti v jagode, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec išče pomočnike pri gradnji brunarice…

Tudi v tej številki vas čaka slikopis. V njem zajec in jež tekmujeta v teku. Bo zajec zmagovalec? Slikopis Kdo je najhitrejši je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju..

 

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju in tokrat vam ponujamo idejo, kako naredimo odtise pomladnega cvetja. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović. V kuharskem kotičku poiščite recept za pico v obliki metulja, metulja, ki bo poplesaval s stropa v vaši sobi, pa sestavite tudi iz kartona, vpetega v sredino revije.

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke, sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic Marinko v majskem članku za starše razmišlja o pomenu prijateljstva za otroke. Zakaj so prijatelji pomembni, katere so razvojne faze prijateljstva …?

To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 14. maja pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, majsko številko revije Zmajček.

O čem govori Zmajčkova majska uvodna pesem?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Alenka Praper.