Nagradna igra: Tone Hočevar: Kosmata druščina

0
650

O knjižni noviteti Toneta Hočevarja smo v Ventilatorju besed že pisali in knjigo toplo priporočali v branje.

Tone Hočevar, ki je širši javnosti poznan kot novinar, poročevalec, urednik, televizijski voditelj, avtor dokumentarnih filmov, nam predstavi v svoji knjigi z izvirnim naslovom Kosmata druščina (Sodobnost International, Ljubljana, 2021) sobivanje s svojimi pasjimi »prijatelji«. Z njimi je povezan že od ranega otroštva. Kar pomni, so imeli v družini najrazličnejše pse, na katere so bili vsi zelo navezani. Spoštljiv odnos do psov je uspešno prenesel tudi na svoje potomce.

Zanimivo literarno besedilo obogatijo tudi fotografije avtorja. Koliko različnih psov  (s) poznamo.

Razmišljala sem, da gre pravzaprav za nekakšen literarni spomenik psom, ki so ob avtorju preživeli svoja življenja. Kje vse so potovali! Povsod so bili skupaj. Vznemirljive dogodivščine po celem svetu.

Tone Hočevar bralca ne poučuje. Na nevsiljiv način – s svojo ljubeznijo do psov, njihovega življenja in vzgoje- spoznamo vrednost dobro vzgojenega psa.

Kot dober kinolog zna prisluhniti pasji »duši«, ko na primer da lovskega psa v lovske roke; ko vidi, da sam ne more zadostiti njegovim nagonom.

Knjigo bodo z veseljem prebrali mnogoštevilni lastniki psov in se marsičesa iz nje naučili, čeprav to ni njen namen.

Ob izvirnem besedilu in bogatem slikovnem gradu, lahko bralec natančno spozna »glavne junake«.

Prijetno branje in raziskovanje, drage bralke, dragi bralci.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

Ventilator besed v sodelovanju Založba Sodobnost International podarja enemu izmed bralcev, ki bo do 20.02.2022 odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, knjigo Toneta Hočevarja: Kosmata druščina, ki mu jo bo podarila Založba Sodobnost International.

KATERO VRSTO ŽIVALI OPISUJE TONE HOČEVAR V SVOJI KNJIGI KOSMATA DRUŠČINA?

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Petra Šmitek.