Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
279

Predstavitev septembrske številke (št. 2, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Oktobrski Zmajček je zanimiv in pisan, tako kot je očarljiva in darežljiva jesen. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Še pred tedni zelene krošnje dreves se zdaj bleščijo v čarobnih barvah sonca, večerne zarje in zemlje. Le kdo je vse to poslikal? Uvodno pesem SLAVNA SLIKARKA je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v oktobrskem Zmajčku … V njem je tudi uglasbena pesmica Polžek gre v svet, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

»Zajec z očali. Počil bom od smeha!« Take in podobne zbadljivke je moral poslušati zajec Zvonko prvi dan v novi šoli. Zgodbico ZAJEC Z OČALI  je napisala Majda Jalen Svetina, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v oktobrski zgodbi zaloti miške, ki rabutajo hruške, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec igra detektiva.

Tudi tokrat se boste razveselili slikopisa. V njem sta lisica in lisjak odšla na potep z balonom … Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Na jesenskem sprehodu v gozdu naberimo šopek pisanega listja in trave. Doma ustvarimo lučko, ki nas bo v mrzlih dneh grela s toplimi jesenskimi barvami. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Iz kartona, vpetega v sredino revije, boste sestavi štorkljo, ki bo lahko letela po vaši sobi, po kuharskem receptu pa boste lahko pripravili okusne polžje zvitke …

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Za svoje vsi otroke želimo, da bi se v svoji koži do­bro počutili, da bi bili uspešni in da bi znali živeti z drugimi, Avtorica Tina Plahutnik v oktobrskem članku za starše razmišlja o tem, kaj lahko storimo, da otrok razvije zdravo samopodobo.

To je bil le kratek pogled v oktobrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 17. oktobra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, novembrsko številko revije Zmajček.

Kaj se obeležuje v prvem tednu oktobra?

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Aleksandra Dungevski.