Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
211

Predstavitev februarske številke (št. 6, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Februar je najkrajši mesec v letu, a prinesel nam bo veliko zanimivega. V njem praznujemo kulturni dan, pustne maske odganjajo zimo, šolarji se veselijo počitnic …. Raznolika in pisana je tudi vsebina februarskega Zmajčka. In kaj nam prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Ob slovenskem kulturnem prazniku se bomo še več kot sicer pogovarjali o kulturi, pri tem pa ne bomo pozabili na srčno kulturo. Zmajčkova uvodna pesem Medalja super junaka tokrat izpostavlja tiste, ki vsakodnevno s pogovorom in vedenjem izkazujejo ljubeznivost in spoštovanje do drugih. Pesem je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v februarskem Zmajčku. Zapojete in na inštrument lahko zaigrate tudi Uspavanko za Manco, ki jo je napisal David Bedrač, uglasbil Dominik Krt in ilustrirala Zorana Živič. Notni zapis najdete v Zmajčku.

Spet je tu slikopis, v katerem zajec na zamrznjenem ribniku opazi najlepšo zajčico, kar jih je kdaj videl. Zgodbo Zaljubljena drsalca je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Preberite tudi zgodbico Majde Jalen Svetina Najlepša beseda, beseda besed, v kateri deklica Alenka išče najlepšo med vsemi besedami …

Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se tokrat odpravi na pustni karneval, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec postane novinar. V rubriki Svet okrog nas tokrat govorimo o ljubezni. Do koga vse lahko čutimo ljubezen, kako jo izkazujemo, kako se obnašamo,  ko smo zaljubljeni …

Imate radi živali? V februarski številki vam podrobno predstavimo hrčka.

Vabimo vas tudi k ustvarjanju. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite zajca – smučarskega skakalca, v kuharskem kotičku pa poiščite recept za kokosove kuštravčke. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Dijana Šercer Stojanović, pa vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati svojo knjigo.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v februarskem članku za starše razmišlja o vlogi očeta v dekličinem življenju.

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 17. februarja pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, marčno številko revije Zmajček.

 

OB VSAKEM KRIŽIŠČU

JE NEPOGREŠLJIV,

ČE RDEČO SPREGLEDAŠ,

BOŠ TRČENJA KRIV.