Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
275

Predstavitev marec 2023 (št. 7, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

V marcu se narava pomladi in obnovi svoje moči. Okrog nas se prebuja življenje. Najbrž ni naključje, da prav ta mesec praznujejo tudi vse mame sveta. Ker nam z ljubeznivo vzgojo in nenehno skrbnostjo pomagajo, da se razvijamo v srčne in premišljene ljudi, do njih čutimo iskreno hvaležnost.
Polna toplih in navdihujočih vsebin pa je tudi marčna revija Zmajček. In kaj nam prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Uvodna pesmica je posvečena mamicam. Ali kdaj razmišljate, kako lahko mamico razbremenite in razveselite? Če ste pesmico pozorno prebrali, boste zlahka razumeli, kako polepšali njene dneve – pa ne samo za materinski dan. Pesem je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Spet je tu slikopis, v njem je izza sivega oblaka pokukalo sonce in posvetilo v medvedjo hišico, naravnost na posteljo, v kateri sta zimo presmrčala medveda. Zgodbo Prvi pomladni ples je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Preberite tudi zgodbico Dedkov pulover. Ko pride Vitan k dedku na obisk, se rad skrije v njegovo omaro. Na mehkih puloverjih mu je prav udobno. In v omari lepo diši. Nekega dne pa sliši, kako se obleke med seboj pogovarjajo … Če vas zanima, o čem, preberite zgodbico Darinke Kozinc, ki jo je ilustrirala Maja Lubi.

Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, si je tokrat med vožnjo s kolesom potolkla koleno, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se je škratek Napakec lotil beljenja sobe.

 Poznate pregovor, da obleka naredi človeka? V rubriki Svet okrog nas tokrat govorimo o oblačilih, žival, ki so spoznavamo, pa je tokrat krt.  …

Vabimo vas tudi k ustvarjanju. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite omaro in vanjo obesite oblačila, v kuharskem kotičku pa poiščite recept sladke gosenice. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Diana Šercer Stojanović, pa vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati okvir za risbico, ki jo bomo podarili mami, očku ali babici.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Otrokov svet je poln čustvenih vzponov in pad­cev. Že majhni otroci se morajo naučiti, da ne morejo nadzorovati okolja, da jim starši kar naprej postavljajo meje in da so odnosi med vrstniki polni izzivov. Vse to so vsakodnevne frustracije, zaradi katerih lahko obču­tijo močna čustva, ta pa vodijo k nezaželenemu vede­nju, kot so izbruhi trme, fizično obračunavanje, grize­nje, kričanje … Avtorica marčnega članka za starše je Petra Kastelic Marinko.

To je bil le kratek pogled v Zmajčkovo vsebino, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 12. marca pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, aprilsko številko revije Zmajček.

Katero žival, ki prebiva pod zemljo na naših vrtovih in travnikih, lahko Zmajčkovi bralci podrobneje spoznajo v marčni številki revije?