Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
334

Predstavitev številke meseca junija (št. 10, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Dragi prijatelji, prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Kjer koli že boste, naj vam družbo dela tudi poletna številka revije Zmajček, ki ima tokrat kar 80 strani! In kaj vam prinaša?

 

Zmajčkova uvodna pesem ima naslov Pričakovanje počitnic. Napisala jo je Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku. Pesem Sončnice lahko na primer tudi zapojete in zaigrate, saj je zapisana tudi z notami.

Kaj pa zgodbe? Na sprehodu ob morju mali rakec ugotovi, da mama rakovica hodi čudno postrani … Preberite zgodbo Rakec in rakovica, ki jo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Maja Lubi.
V zgodbi Simone Kopinšek, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin, spoznajte zanimivo gospo, ki stare, odvržene čevlje spremeni v hotel za mravlje in lonec za sončnice.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, zaradi dežja z družino tabori kar v dnevni sobi, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec prestopi gozdno mejo …

Slikopis Gremo na sladoled je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. V njem slaščičarka lisica pripravlja najboljši sladoled v mestu. Le kateri okus bo izbrala mačka?

Rubriko Ustvarjamo pripravlja Diana Šercer Stojanović, tokrat vam ponuja idejo, kako izdelati preprosto poletno igro. Ker je lahka in ne zavzame veliko prostora, jo lahko vzamemo s seboj tudi na počitnice. V kuharskem kotičku najdete recept za palačinko rakca, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa lahko sestavite medvedjega tabornika.

Prav taborjenje spoznavamo v rubriki Svet okrog nas. Kaj vse potrebujemo za taborjenje, kje lahko taborimo, kako se obnašamo do narave …?

Žival, ki jo podrobneje spoznavamo v poletni številki, je rakovica, frazem, ki ga razvozlavamo pa ‘iz istega testa’.

 

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke, sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v poletnem članku za starše razmišlja o goloti in o tem, kako majhni otroci na goloto gledajo neobremenjeno in naravno, odnos do golote pa se spreminja tudi z otrokovim odraščanjem …

 

To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 16. junija pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, paket treh revij Zmajček.

 

Katero morsko žival lahko podrobneje spoznate v poletni številki Zmajčka?

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Petra Mejač.