Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
265

Predstavitev septembrske številke (št. 1, letnik 30)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Septembra, ko se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, stopa revija Zmajček že v 30. leto izhajanja! Tudi letos otroke vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre ter prinaša skrbno izbrane vsebine, raznovrstne žanre in rubrike.

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša, septembrska številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

 

Končno smo dočakali jesen, ko se ‘vrtičkarji’ vračajo v vrtce in šolarji v šole. Zmajčkova septembrska uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ima naslov Kam greste, otroci, jim želi vse dobro na njihovih poteh. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v septembrskem Zmajčku … V njem je tudi hudomušna Mišja pesmica in uglasbena pesmica Veveričkina ozimnica, katero lahko tudi zapojete in  zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Sladkosnedi sovi je iz gnezda v mehko travo padla sladkorna kocka … »Kar z neba je padla!« so se čudile mravlje. Jim jo bo uspelo odnesti v mravljišče ali si bo kocko prilastil jež?  Odgovor poiščite v zgodbici Sladkorna kocka, ki jo je napisala Anja Pirnat, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Sladkosneda Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v septembrski zgodbi pohrusta vse babičine piškote, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec ‘koristočasi’, kar pomeni, da dolgčas preganja tako, da popravlja vse, kar je treba popraviti v gozdu  …

Tudi letos vas bo v vsaki številki Zmajčka pričakal slikopis. V septembrski zgodbici spoznamo zajca, ki sedi ob prometni cesti in čaka na zebro. Tako mu je naročil jež, ki ga je povabil na čaj. Še dobro da mu voznica kokoš pojasni, da je zebra pravzaprav prehod za pešce … Slikopis Urše Krempl Kje je zebra je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Izdelajte čisto pravi semafor in se s prijatelji igrajte pešce v prometu. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Nato po kuharskem receptu, ki ga najdete v septembrski številki, specite zebrine piškote, iz kartona na sredini revije pa sestavite mravljo.

Poskrbeli bomo tudi za tiste, ki imajo radi živali, saj bo Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Septembra je to marljiva mravlja.

Sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Mesec september je za mnoge otroke tudi mesec sprememb in novih izkušenj, saj prvič vstopajo v vrtec ali šolo. Starše seveda skrbi, kako se bodo znašli v novem, drugačnem svetu. Za samostojno in odgovorno raziskovanje sveta, ki je pred njimi, pa so pomembe tudi jasno postavljene meje, tu pa imamo mnogi starši težave …  Avtorica septembrskega članka za starše je Petra Kastelic Marinko.

To je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 26. septembra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA.

V kateri letnik izhajanja vstopa revija Zmajček s septembrsko številko?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Meta Rojšek Breznik.