Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
274

Predstavitev novembrske številke (št. 3, letnik 30)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Novembrska revija Zmajček že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Narava se v teh dneh pripravlja na zimski počitek, zato vas tudi Zmajčkova novembrska uvodna pesem vabi k umirjenjemu preživljanju novembra. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku … V njem je tudi hudomušna pesem KROŠNJE in uglasbena pesmica Kje sonček se skriva, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Škorec in škorčevka se pripravljata na potovanje v južne kraje. Le zakaj bi njun dom pozimi sameval? Preberite zgodbo Irme Jančar Škorca odstopita svoj dom, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat spozna, zakaj je treba zvečer pravi čas v posteljo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa si škratek Napakec pri šiškanju poškoduje gleženj  …

Tudi letos vas v vsaki številki Zmajčka pričaka slikopis. Čas je za zimsko spanje, a medved ne more zaspati. Mu bosta pomagala toplo mleko in knjiga? Slikopis ZIMSKO SPANJE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Da nas ne bo zeblo v ušesa, ko bomo v hladnejših dneh raziskovali naravo, si sami naredimo kapo. Izdelava je preprosta, navodila poiščite v rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Diana Šercer Stojanović. V Zmajčku najdete tudi recept za sladke medvedke, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa lahko sestavite koalo.

Poskrbeli smo tudi za tiste, ki imajo radi živali, saj podrobno predstavljamo koalo. Ste vedeli ta da ta velika zaspanka spi tudi do 19 ur na dan?

Sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja Petra Kastelic v novembrskem članku razmišlja o motnji pozornosti. V zadnjih letih smo namreč priča velikemu porastu diagnoz šolarjev in tudi že vrtičkarjev z motnjo pozornosti in koncentracije.

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 18. novembra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, decembrsko številko revije Zmajček.

 

V Zmajčku letos spoznavamo tudi frazeme. Pojasnite, kdaj nekaj naredimo ‘z levo roko’?