Nagradna igra v sodelovanju z revijo Zmajček

0
220

Predstavitev jan. številke (št. 5, letnik 30)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Januar je prvi mesec v letu in hkrati nov začetek. Naj bo prijazen in vesel – tudi v družbi nove številke revije Zmajček.

Sredinski del bo otroke spet navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Včasih nam zima zagode s svojo pozabljivostjo. Sneg pričakujemo najkasneje za novo leto, januarja pa je že skrajni čas, da puhasta belina prekrije vse kotičke zemlje ter nas povabi na smuko in sankanje … Uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ima zato naslov Pozabljiva zima, to pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku … V njem npr. poiščite tudi uglasbeno pesem Meseci, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Preberite zgodbo Helene Fašalek Vogrič, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Jaka v njej išče uro, ki ni budilka ampak uspavalka. Jo bo našel v sanjarni? Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, dobi novo posteljo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec vsako popoldne izgine s takim ali z drugačnim razlogom. Le kam?

Čaka vas tudi nov slikopis. V njem se nekega mrzlega jutra zajec in medved razveselita ledenih sveč, ki visijo s strehe. Slikopis Ledene sveče je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V rubriki Svet okrog nas se tokrat pogovarjamo o času mraza in ledu. Na kaj moramo biti pozorni, da bo drsanje zabavno? Kako nevarne so poledenele ceste? In ali veste, da lahko led uporabimo tudi kot umetniški material in iz njega izklešemo kip?

Žival, ki jo podrobneje spoznavamo v januarski številki, je severni medved, v rubriki Ustvarjamo pa vas avtorica Dijana Šercer Stojanović vabi, da si naredite svojo peresnico.  Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite snežaka, po Zmajčkovem receptu pa pripravite okusno medostrjenko.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Kako se majhni otroci spopadajo z jezo, bo pomembno vplivalo na to, kako se bodo kot najstniki in kasneje odrasli soočali z vsemi frustracijami in neprijetnostmi, ki jih prinaša življenje. O jezi v prilogi za starše razmišlja Petra Kastelic Marinko.

 

To je bil le kratek pogled v januarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 26. januarja pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, februarsko številko revije Zmajček.

 

Katerega kosmatinca lahko podrobneje spoznamo v januarski številki revije Zmajček?