Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
141

 

Predstavitev jan. številke (št. 6, letnik 30)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Februar je najkrajši mesec v letu, a prinaša veliko zanimivega.  V njem praznujejo zaljubljenci, pustne maske odganjajo zimo, šolarji se veselijo počitnic … Je pa tudi mesec kulture! 8. februarja se namreč Slovenci s številnimi prireditvami spominjamo našega velikega pesnika Franceta Prešerna. In kaj vam na 64 straneh prinaša februarska revija Zmajček? Sredinski del bo otroke spet navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ima naslov Darilo Kulture. V njej nas vabi, da se na kulturni dan še bolj spoštljivo kot sicer posvetimo kulturi: glasbi, slikam, plesu, še posebno tankočutno pa slovenski besedi. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku … V njem npr. poiščite tudi uglasbeno pesem Maškarada, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Preberite zgodbico Darinke Kozinc Zajčki Žvižgavčki, ki jo je ilustrirala Maja Lubi. V njej se Zajček nekega dne ob poslušanju ptičjega petja zamislil: »Zakaj zajčki ne znamo peti? To je krivica, prav zares krivica!«
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat praznuje valentinovo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec skoraj ogluši  …

Čaka vas tudi nov slikopis. V njem medvedji slikar Berti naslika prijateljico lisico. Posadi jo na stol, kjer mora sedeti čisto pri miru. Slikopis SLIKAR ČARODEJ je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V rubriki Svet okrog nas se tokrat sprašujemo, kako nastane slika, žival, ki jo podrobneje spoznamo, pa je siva vrana.

V rubriki Ustvarjamo pa vas avtorica Dijana Šercer Stojanović vabi, da si naredite svojo mini galerijo. Ustvarite poseben kotiček, v katerem boste lahko razstavljali svoje najlepše risbice. V galerijo vsak teden povabite starše, babico in dedka, prijatelje … V Zmajčku poiščite tudi kuharski recept za sladka pisma, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa sestavite čisto pravega hokejista.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Preberite članek Tine Zupančič, v katerem spodbuja, da odkrivamo svet z vsemi čutili. Otroci namreč v celoti razumejo le tisto, vidijo, slišijo, okusijo, čutijo in primejo.

 

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 11. februarja pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, marčno številko revije Zmajček.