Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
306

Predstavitev številke meseca maja (št. 9, letnik 28)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Izšla je majska številka revije Zmajček, ki prinaša tople in navdihujoče vsebine, ob katerih bo uživala vsa družina: pravljice in pesmi, uganke in ideje za ustvarjanje, didaktične igre in nalepke … Z Zmajčkom se lahko družite doma, na vrtu ali na pomladnem izletu! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

15.maj je svetovni dan družine, Zmajčkova majska uvodna pesem pa ima naslov DRUŽINA JE LJUBEZEN. Napisala jo je Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Preberite zgodbo, ki jo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Maja Lubi, in spoznajte, kaj se zgodi, ko mestna miš obišče gozdno miš. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se tokrat loti pleskanja sobe, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec opazuje zvezde …

Tudi v tej številki vas čaka slikopis. Ko se v gozd pripodi razposajeni veter, je čas za spuščanje zmaja. Slikopis VETER NA OBISKU je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju in tokrat se igramo igro svetlobe in senc. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović. V kuharskem kotičku poiščite recept za grahovo juhico, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa sestavite pujska na skiroju.

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke, sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic Marinko v majskem članku razmišlja o tem, kaj je hvaležnost, zakaj je pomembna in kako jo razvijati pri otrocih.

To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 17. maja 2022, podarila poletni izvod revije Zmajček. 

Svetovni dan česa je 15. maj?

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Zvonka Lokar.