Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
360

V mrzlem januarju revijo Zmajček prebiramo ob toplih pečeh. V njej je polno zimskih vsebin, saj že vsi komaj čakamo na sneg.

Zmajčkova januarska uvodna pesem ima naslov PRVI PRVI. Januar je namreč čas novih načrtov, zato je tudi nadvse primeren za pospravljanje sobe … Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Pravljice imajo zdravilno moč. Ne verjamete? Preberite zgodbico Pravljica za babico pisateljice Nine Mazi, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin.

Zbolela je tudi miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa je škratek Napakec zaradi snega odrezan od sveta …

V nanizanki Zgodovinski vrtiljak avtorice Anje Bedrač in ilustratorke Erike Omerzel Vujič, Brina in Vid spoznata stare Rimljane, zleknjena na kavču, kot so po počeli nekoč, si privoščita pravo rimsko pojedino.

Tu je čas prehladov in grip, zato v januarski številki govorimo o zdravju, kako ostanemo zdravi in kdaj se odpravimo k zdravniku …

Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. Lisica je povabila prijatelje na skodelico čaja. Slikopis ČAJANKA je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju.Bi se igrali zdravnike? V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun, poiščite namig, kako izdelati pravo rentgensko sliko! Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite risa ali pa po Zmajčkovem kuharskem receptu pripravite okusne snežene kepe …

Imate radi živali? Tokrat vam predstavljamo risa, ki živi tudi pri nas. Je plenilec, ki lovi iz zasede, a za ljudi ni nevaren, saj nikoli ne napade človeka.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja Petra Kastelic v januarskem članku za starše razmišlja, zakaj starši nehote postanemo ‘starši helikopterji’ …

To je le kratek pogled v januarskega Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

NAGRADNO VPRAŠANJE:

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, podarila februarsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, še več njenih ugank pa najdete v Zmajčku.

NEŠTETO RAZLIČNIH
BOLEZNI POZNA,
Z ZDRAVILI TE ZDRAVI,
OPERIRATI ZNA.

 

Bralcu, ki bo do vključno 13. januarja 2020 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Primož Dujc.