Nagradna igra za biografski roman RAC

0
194

O najnovejšem romanu, izpod peresa Petre Pogorevc: RAC; o  biografskem romanu, o življenju Radka Poliča, slavnega igralca, ki je izšel pri Beletrini, smo v Ventilatorju besed že pisali.

Roman  vabi radovedne bralke in bralce, da kar hlastajo stran za stranjo, saj je Petri Pogorevc uspelo ustvariti po pripovedovanju (spominih) velikega igralca, veliko  zanimivih poglavij pod skupnim naslovom RAC, kot so: Otroci vojne, Mama, oče in Veliki voz; Poezija, teater, upor; Pet norih seksov, Zezanje hipijev, Rac proti Racu…

Že na zavihku pričujoče knjige lahko preberemo:

»Ko je leta 2007 prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo, je gledališki režiser Sebastijah Horvat o njem zapisal, da je igralec, ki igra na vse ali nič, vrhovodec brez varovalne mreže ter fanatik, ki sebi in drugim postavlja največje zahteve,

RADKO POLIČ RAC bi lahko postal gozdar ali kirurg, toda nazadnje je izbral poklic igralca, se v njem izmojstril do skrajnosti in dosegel praktično vse, kar je lahko. Knjiga odstira in prepleta spomine na njegovo življenjsko in ustvarjalno pot ter razkriva, da je enako strasten in zahteven kot na odru tudi za njim. ..

 

Igra ni pretvarjanje, ampak hoja čez rob, tako kot življenje, pravi Radko Polič Rac. Igra je to, kar si…

Tokratno nagradno vprašanje glasi:

V katerem mestu je igralec Radko Polič, preživel največji del svojega otroštva?

Bralcu, ki bo do vključno 11. novembra 2020 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, prejme knjigo Petre Pogorevc: Rac, ki jo bo podelila Beletrina.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Sara Premrn Kobal.