Nagradna igra za knjižno noviteto Sneg

0
321

O knjižni noviteti z naslovom Sneg, ki jo je ustvarila uveljavljena  mladinska pisateljica Marjana Moškrič, smo v Ventilatorju besed že pisali.

Najstniki in odrasli se lahko poglobimo v  roman o odraščanju in zorenju najstnikov v zapletenih okoliščinah. Njihove zgodbe ne določa le osebna zgodba, ampak tudi zgodovinski trenutek, ki kliče k uporu.

Pisateljici se je uspelo poglobiti v bistveno; v naravo in k višjim modrostim, prav tako stkati zaupanje v ljubezen in prijateljstvo.

Bliža se december. Vse se lesketa in blešči. Led in na tisoče raznolikih barvnih lučk, medtem ko se z neba usipajo rahle snežinke, ki mehčajo vse okrog in zaradi katerih je tišina prijazna in čarobna.

Bil je večer prižiganja lučk. Mesto se zdi, kot da je ujeto v stekleno kroglo. Pravljična prestolnica dobrega vladarja, ki skrbi za svoje ljudi, ti pa zdaj vsi srečni in zadovoljni spijo. Tak

Vtis naredi mesto ob tej pozni uri.

Ura je pozna in noč je ledena. Vsi so na toplem. Na varnem. Zaviti v odeje. Zaviti v cunje. Zaviti v kar koli, kar jim pride pod roke. Skoraj vsi.

V resnici to mesto ni prijazno. Na svetu ni nobenega prijaznega mesta. Nikoli za vse.

Ponoči se po njem plazijo sence. Tišine sploh ne motijo, tako dobro se tihotapijo. Kaj jih žene? Skrivni nameni in načrti? Jeza?

Bes? Nespečnost? Tiho, vsak s svojim namenom se neslišno premikajo naokrog in se skušajo izogniti druga drugi. Ker one ne veda druga za drugo in se ne ovirajo. Ker to je mesto pasti in loncev.

Drage bralke, dragi bralci, razmišljujoče literarno potovanje skozi življenja treh najstnikov z imeni: Jara, Oskar, Edo.

Pri kateri založbi je knjiga izšla?

Eden izmed bralcev, ki bo do 10.01.2024 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjigo Sneg pisateljice Marjane Moškrič, ki mu jo bo podarila založba, pri kateri je knjiga izšla.