Nagradna igra za mladinski roman Kraljica smeha

0
413

O Jenny Jagerfeld, eni najbolj prepoznavnih sodobnih švedskih mladinskih pisateljic, ki je ustvarila čudovito, ganljivo, prav posebno knjigo, z naslovom: Kraljica smeha, smo v Ventilatorju besed že pisali. Že naslov nas pritegne, da sežemo po knjižni noviteti, potem pa knjige zlepa ne moremo odložiti iz rok. Za izid mladinskega romana je poskrbela Založba Zala, ki nas vselej razveseli z bogato bero aktualnih knjižnih novosti za otroke, mladino in odrasle.

Glavna literarna junakinja je Sasha, ki je tragično izgubila svojo mamo. Bila je zelo nesrečna. Ljudje so ob njej postali otožni in slabovoljni. Še danes jim povzroča žalost in skrbi, zato se  Sasha odloči in naredi seznam, da ne bi bila nesrečna kot njena mama.

Ji bo uspelo? Kdo ji bo stal ob strani? Kako ji bo uspelo odraščati v tem občutljivem obdobju? Najti stik z vrstniki? Premagati to silno bolečino?

NAGRADNO VPRAŠANJE

Kdo je glavna junakinja mladinskega romana?

 

Enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 16.09.2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, bo Založba Zala podarila en izvod navedene knjige. 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Andreja Nagode Burger.