Nagradna igra Zmajček

0
311

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Februar je najkrajši mesec v letu, a prinesel nam bo veliko zanimivega. Raznolika in pisana pa je tudi vsebina februarskega Zmajčka. In kaj nam prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Pust bo kmalu preganjal zimo in klical pomlad, o tem govori tudi uvodna pesem ZIMA IN POMLAD, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v februarskem Zmajčku. Zapojete in na inštrument lahko zaigrate tudi pesem PUSTNI ŠKRATI, ki jo je napisal David Bedrač, uglasbil pa Dominik Krt. Notni zapis najdete v Zmajčku.

Spet je tu slikopis, v katerem volk v kleti najde smuči. »Smučati hočem hitro kot raketa,« zaupa lisici. Kako uspešen je pri tem, boste izvedeli v zgodbi UČENJE SMUČANJA, ki jo je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Preberite tudi zgodbico METLA NA KARNEVALU pisateljice Irme Jančar, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Odkar je v hiši sesalec, nihče več ne potrebuje metle, zato žalostno stoji v kotu in vzdihuje. Vse do pustnega dne! Takrat se spremeni v čarovniško metlo …
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat razstavi očetovo budilko, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec užene luno …

V rubriki Svet okrog nas tokrat govorimo o knjigi in njenem nastanku, tudi uganke se vrtijo okrog knjig.

Imate radi živali? V februarski številki vam podrobno predstavimo pava. Ste že kdaj slišali za izraz, da se nekdo »šopiri kot pav«?

Vabimo vas tudi k ustvarjanju. Včasih ima knjiga preveč strani, da bi jo prebrali na mah. Takrat nam pride prav knjižno kazalo, ki nas opominja, kje smo zaključili z branjem. V rubriki ustvarjamo poiščite namig Diane Šercer Stojanovič, kako ga lahko izdelamo sami. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite gugajočega klovna, mali kuharji pa poiščite recept za pustne miške.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Naloga staršev je bila vedno postavljanje meja otrokom, naloga otrok pa preizkušanje meja. Avtorica Tina Plahutnik v februarskem članku za starše razmišlja, kako brez nasilja in z odločno ter hkrati ljubečo držo pospremiti otroka v življenje.

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu izmed bralcev, ki bo do 15. februarja pravilno odgovoril na spodnjo uganko v komentar članka in ga bo določil žreb, podarila marčno številko ZMAJČKA.

 

PRED PISANJEM KNJIGE

VEČ DNI PREMIŠLJUJE

IN ZNAČAJ JUNAKOV

V MISLIH DOPOLNJUJE.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Leja Jakolič.