NAGRADNI LITERARNI NATEČAJ: MOJ NAJLJUBŠI SPOMIN

0
685

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com  v sodelovanju z Založbo Beletrina, organizira Nagradni literarni natečaj za otroke in mladino: MOJ NAJLJUBŠI SPOMIN, in sicer v obdobju od 10.7.-10.10.2022.

Kako daleč segajo vaši spomini v otroštvo? Se vas je dotaknil poseben dogodek? Ljubljena oseba? Mama? Oče? Babica? Dedek? Stric, teta? Učiteljica, vzgojiteljica? Prijatelj/prijateljica? Znanec/ka? Dan, ki ste ga preživeli z dragoceno osebo? Mesto, država?

NAVODILA

Literarni natečaj je namenjen vsem od 8 do 15 let. Če pa prepoznate otroka v sebi, se ga lahko udeležite tudi odrasli.

Svoje izvirne prispevke lahko pišete v obliki proze ali poezije. Tekst naj ne bo daljši od 1 tipkane strani.

Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite v word obliki na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za nagradni literarni natečaj MOJ NAJLJUBŠI SPOMIN.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 10.10.2022,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

 

NAGRADE

  1. NAGRADA: Antoine de Saint-Exupery: Mali princ, knjiga založbe Beletrina in Luka Elsner: Železna volja, knjiga založbe Ventilator besed
  2. NAGRADA: Carlo Collodi: Ostržek, knjiga založbe Beletrina; Vladimira Rejc: Potovanje nemih obrazov, knjiga založbe Ventilator besed
  3. NAGRADA: Lewis Carroll: Alica v čudežni deželi, knjiga založbe Beletrina
  4. NAGRADA: Fran Milčinski: Butalci, knjiga založbe Beletrina
  5. NAGRADA: Mira Mihelič: Pridi, mili moj Ariel, knjiga založbe Beletrina

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Beletrina.

Vabljeni k sodelovanju!