Nagradni poetični natečaj na temo Prisluhni in pomagaj

0
1401

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com bo leto 2023 namenila temi PRISLUHNI IN POMAGAJ. Z različnimi založbami bo sočasno na to temo organizirala različne likovne ali literarne natečaje. Vsekakor pa sta naša želja in namen še večji: ne le povezati vse generacije s to tako človeško temo neprecenljive vrednosti temveč tudi ob koncu leta, po zaključenih natečajih, ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav Vi, s svojim edinstvenim prispevkom.

Tokratni natečaj v sodelovanju z Založbo Primus namenjamo poetičnem ustvarjanju, zato razpisujemo NAGRADNI POETIČNI NATEČAJ na temo: PRISLUHNI IN POMAGAJ, ki je namenjena otrokom od 10 let naprej in vsem odraslim osebam, in sicer v obdobju od 1.1. do 15.8.2023.

Ali znate poslušati s srcem? Prisluhniti? Brati med vrsticami? Imate sposobnost začutiti stisko nekoga? Pomagati? Morda le s poslušanjem, razumevanjem, nasveti, ali pač fizično? In obratno. Se zlahka zaupate? Iščete pomoč? Ali pa te trenutke zaupate kosu papirja, kjer izpišete ali izrišete svojo stisko.

Pomembno je prisluhniti. V tem zelo občutljivem obdobju potrebujejo razumevanje, pogovor, strpnost. Vsi se nemalokrat znajdemo v stiskah, dvomih, težavah. Otroci, najstniki, odrasli, ljudje v tretjem življenjskem obdobju vse bolj. Premalo se poudarja medgeneracijsko sodelovanje, brezpogojna, nesebična pomoč.

Se spomnite, kdaj ste nekomu nazadnje pomagali. Ga osrečili? Začutili srečo v očeh? Morda samo za trenutek. Vas je stisnila (pobožala) hvaležna roka? Ste prejeli pismo (telefonski klic, sporočilo; knjigo s posvetilom), ko vam je oseba, ki ste ji brezpogojno ponudili pomoč napisala (narisala), kako je hvaležna; kako vas ceni; spoštuje; vas ima rada. To je bilo največje plačilo za vas. Ničesar niste zahtevali za-to. Za vas je bilo dovolj, da ste lahko človeku pomagali. Je kdo pomagal vam? Vam je njegova pomoč spremenila življenje? Blažila bolečine? Žalost? Strah? Tesnobo? Izgubo sočloveka? Življenjsko stisko?

Založba Primus je v sklopu tega natečaja namenila pozornost knjigi Čarobni jaz, izpod peresa Becky Cummings.  V njem izvemo, kako lahko omogočimo (pomagamo) otroku, da je zdrav in srečen, hkrati tudi vsi ( starši, stari starši…), ki otroka vzgajamo in izobražujemo.

ČAS JE, DA PRIČNEMO POMAGATI DRUG DRUGEMU.

Naj vam bodo zgornja vprašanja v pomoč pri ustvarjanju vaše pesmi na temo PRISLUHNI IN POMAGAJ.

Posameznik lahko pošlje eno pesem, ki še ni bila objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegova pesem objavljena na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev in v kolikor bo izdelek izbran, bo objavljen tudi v knjigi, ki je v namenu, da bo izšla po končanih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj.

Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek oziroma vzdevek avtorja, starost avtorja in morebitnega mentorja. Napišite tudi naslov vašega prispevka.

Pesem, s katero želite sodelovati na nagradnem likovnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za poetični natečaj na temo Prisluhni in pomagaj.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.8.2023,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili.

1.nagrada: Knjiga Moj čarobni jaz založbe Primus in Potovanje nemih obrazov založbe Ventilator besed     

2.nagrada: Knjiga Liza založbe Primus in Potovanje nemih obrazov založbe Ventilator besed     

3.nagrada: Knjiga V objemu temnih zveri založbe Primus

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com  in dunja@ventilatorbesed.com , da se dogovorimo za prevzem nagrade.