Najlepša ljubezenska zgodba – Klepetan se je vrnil!

0
181

Vse oči na Hrvaškem so bile te dni uprte v štorkljo Maleno iz manjšega mesteca blizu Slavonskega Broda, ki je po nekajdnevni zamudi le dočakala svojega dragega iz daljne Afrike, ki ga zvesto pričakuje že nekaj let. Stjepan Vokić, hišnik osnovne šole v Brodskem Varošu, je od sreče zajokal.

 

Glede nato, da se njen alfa moški – štorklja Klepetan – vsako leto vrača k svoji dragi Maleni na skorajda isti dan, so zaradi nekajdnevne zamude mnogi pomislili, da je poginil.

 

Na štorkljo Maleno so pred leti streljali lovci in ji poškodovali krilo tako, da ne more več leteti. Hišnik Vokić jo je našel nebogljeno in od takrat skrbi zanjo, saj sama ne bi mogla skrbeti za svoje leglo. Vsaki dan ji do gnezda prinese vedro z ribami, s katerimi hrani svoj pomladek. Le-ti se morajo okrepiti do jeseni, da bi lahko z očetom Klepetanom odleteli proti Afriki.

 

Hišnik Vokić je dejal, da Klepetan vsako leto, ko prileti na travnato šolsko igrišče, najprej počaka, da mu prinese vodo, se nato napije, ter poškropi, kot da bi se želel umiti in urediti pred srečanjem s svojo drago štorkljo Maleno.

Hišnik je dejal, da se je ljubezen čutila v zraku. Štorklji sta nagnili glavno nazaj ter dolgo klopotali. Ko sta si izkazali svoja čustva, se je Klepetan vrgel na delo. Najprej je odgnal štorklje, ki so si na strehi osnovne šole na dimniku naredile gnezdo, saj je to njegova počitniška hiša, s katere uči leteti svoje potomce.

 

Preden je Klepetan priletel s 13.000 km oddaljene Afrike, so štorklji Maleni vztrajno dvorili ostali samci, vendar pa jim je njena vdanost in zvestoba do Klepetana onemogočala, da jo osvojijo. Malena ni reagirala na samce, temveč jih je ignorirala, se celo obrnila v drugo smer ter čakala njega, svojega Klepetana, medtem ko so se le-ti mučili in jo z različnimi tehnikami, kot je udarjanje s kljunom, širjenje svojih kril, poskušali osvojiti. Toda Malena jim je dala vedeti, da je zasedena. Ko ji je presedlo njihovo dvorjenje, se je spustila do dvorišča, kjer se je družila s kokošmi in čakala njega. Tudi letos ga je dočakala, deveto leto zapored.

 

„Ljubezenska zgodba se nadaljuje in verjamem, da bosta tudi letos, kakor do sedaj, okronala zgodbo z malimi štorkljami,“ je dejal hišnik Stjepan Vokić.