Nataša Tajnik Stupar: Moj čas, moj pogled

0
87

Drage bralke, dragi bralci, ljubiteljice in ljubitelji likovne umetnosti, vljudno vabljeni v Galerijo Instituta “Jožef Štefan”, na Jamovo cesto 39, v Ljubljani, na otvoritev razstave slik Nataše Tajnik Stupar: Moj čas, moj pogled. Odprtje razstave bo ob 18. uri.

Od leta 2002 je samostojna ustvarjalka v kulturi in mladinska likovna pedagoginja (Umetniška gimnazija Šolskega centra Velenje). Nataša Tajnik Stupar se posveča klasičnemu slikarstvu; izpostavlja najbolj risbo. Za svoja umetniška dela je bila večkrat nagrajena.

Živi in ustvarja v Velenju.

“Izbrane slike Nataše Tajnik Stupar, ki razpirajo širok tematski in motivni spekter meditativnih artikulacij, ne predstavljajo pregledne razstave. Posamezni cikli, iz katerih so izbrane slike razstave, niso vselej zaključeni, se pa med seboj vsebinsko povezujejo prek določenih metafor, simbolov in vodilne poetične zasnove. Razstava Moj pogled, moj čas je sestavljena iz podob, ki verbalno ( na nekaterih slikah konkretno izpisano, na drugih mišljeno) izjavo pomensko nadgradijo, razširijo v polje mišljenja, kjer lahko aludirajo na različne vsebine.”

(odlomek iz spremne besede Tatjane Pregl Kobe)

Drage bralke, dragi bralci, več si lahko preberete v zloženki, ki jo je pripravila Tatjana Pregl Kobe: Nataša Tajnik Stupar: Moj čas, moj pogled.

Razstava bo odprta do 29. septembra 2022. Veliko likovnih užitkov vam želi Ventilator besed.