Nives Jurman: Zasij kot zvezda

0
430

Nives Jurman: Zasij kot zvezda

Astrološki kažipot za starše in otroke
Ilustrirala: Monika Klobčar

 

Pred vami je slikanica, polne iskrive ljubezni in igrivosti. Takšne, ki jo znajo izražati le najmlajši – prav oni so tisti, ki so navdihnili njeno rojstvo. To so nadobudneži iz vrtca Metulj, ki ga je avtorica knjige – Nives Jurman, odprla leta 2011.

 

“Prav ta vrtec je moj zaklad, navdih in najbogatejši prostor učenja. Če imaš v eni skupini različna astrološka znamenja, dobiš odličen uvid v to, kako se posamezna znamenja odzivajo v določenih situacijah.” – Nives Jurman

 

Vsak izmed nas piše svojo življenjsko zgodbo in vsak posameznik ima svojega lastnega dirigenta – znamenje, v katerem smo rojeni. To je bistvo naše astrološke karte, naš vodilni planet – Sonce. Sonce predstavlja lastnosti, ki jih mora otrok razviti, da bo ostal zvest sebi. Otrok potrebuje prostor za izražanje in s pomočjo te knjige, lahko otroku ta prostor odpremo in ga podpremo pri njegovem izražanju, raziskovanju, odraščanju.

 

“Ne pričakujem, da vam bo slikanica dala odgovore, kako vzgajati otroka, da bo pripravljen na naloge, ki so pred njim. Sem pa skromno prepričana, da vam bodo dala namig, kako razumeti otroka in mu olajšati otroštvo ter v njem vzbuditi in razviti sposobnosti, ki so mu dane.” – Nives Jurman

 

V slikanici je predstavljenih 12 različnih karakterjev (glede na čas rojstva), ki se razlikujejo po osnovni energiji in čustvih. Kakšni talenti nas navdihujejo, kako se čustveno odzivamo, kakšen je naš pristop do znanja, raziskovanja. Tudi, kakšni so vzgojni izzivi pri posameznem horoskopskem znamenju.

 

“Zato so prav otroci navdih za to slikanico, ki sem jo ustvarjala z mislijo nanje, a tudi na odrasle. Upam namreč, da bo tudi staršem v pomoč pri vzgoji in premagovanju vsakodnevnih vzgojnih izzivov z malčkom, morda celo vzgojiteljem in učiteljem. Prepričana pa sem, da se bo v njej našel vsak, ki jo bo prijel v roke.” – Nives Jurman

 

Tudi če niste predani privrženci astrologije, je vseeno zabavno pokukati v opis lastnosti znamenja (vašega otroka) in ugotoviti, kako se ujemajo z (njegovo) osebnostjo. Morda boste ugotovili, da je bolj natančen, kot ste si predstavljali. Pa vendar – astrologija ni usoda. Nič, kar je zapisano s planeti, ni dokončno. Gre samo za energije, ki jih bodisi izkoristimo v svoj prid bodisi ne. Sami krojimo svoj vsakdan in z njim ‘usodo’.

 

Poudariti velja, da so v slikanici opisane splošne značilnosti, ki vam bodo nedvomno v pomoč, a na osebni horoskop vplivajo vsi planeti in povezave med njimi. Vsekakor je za popoln individualni pristop potreben celosten pregled rojstne karte, položaja in povezav Sonca z drugimi planeti in njihovimi hišami.

 

Slikanico je Nives Jurman ustvarila za vse, ki se na različnih nivojih soočamo z vzgojo otrok, z željo, da bo vsakomur v pomoč pri izzivih ter razumevanju (različnih) osebnostnih lastnostih  otrok in jim preko tega pomagali, da bodo postali najboljša različica samih sebe.

 

Vsak otrok si zasluži, da sije in vaš otrok lahko zasije!

Kako?

Naj bo ta slikanica, prvi korak pri odgovoru na to vprašanje.

 

O avtorici:
Nives Jurman, ustanoviteljica športnega vrtca Metulj, raziskovalka astrologije in avtorica slikanice – astrološkega kažipota za starše in otroke: ZASIJ KOT ZVEZDA.

https://vrtec-metulj.si/

https://www.lunine-modrosti.si/