Novice Narodnega muzeja Slovenije

0
42
Spoštovane obiskovalke, cenjeni obiskovalci!
Od 1. do 11. aprila 2021 so skladno z vladnim odlokom vrata Narodnega muzeja Slovenije ponovno zaprta. V svojo družbo vas vabimo prek družbenih omrežij Facebook in Instagram ter prek spletnih vsebin!
RAZPIS
Pošta Slovenije d.o.o. vabi k oddaji ponudbe za »Oblikovanje poštnih vrednotnic 2021–2022/II«
Med priložnostnimi poštnimi znamkami je zajet tudi sklop »200 let Narodnega muzeja Slovenije«.

Natančna navodila za pripravo ponudbe so objavljena v razpisni dokumentaciji (PDF) in na spletni strani Pošte Slovenije. Razpis je odprt do 4. 6. 2021 do 12. ure.

NOVICE
Občasna razstava ob 100. obletnici koroškega plebscita »Slovenci, za zmiraj gre!« je podaljšana do vključno 2. maja 2021. Po ponovnem odprtju muzeja vas vljudno vabimo k ogledu.
Vabimo vas k branju prvega novičnika kulturne poti Iron Age Danube Route, katere del je s svojo bogato dediščino železne dobe tudi Slovenija.  Na novičnik se lahko prijavite s klikom na spodnjo povezavo “Subscribe” in tako spremljate številne aktivnosti, ki se v povezavi z železno dobo odvijajo v državah širšega Podonavja.
Zaživela sta Facebook in Instagram profila gradu Snežnik! Spremljajte nas na družbenih omrežjih in odkrijte zanimive podrobnosti o enem najlepših slovenskih gradov, ki sodi pod okrilje Narodnega muzeja Slovenije.
VIRTUALNI SPREHODI IN E-RAZSTAVE
V času zaprtja muzeja vas še posebej toplo vabimo k obisku naše spletne strani. Podajte se na virtualni sprehod po mnogih stalnih in občasnih razstavah, tako aktualnih kot preteklih. V rubriki E-razstave preberite o živahnih raziskovalnih dejavnostih, ki potekajo pod okriljem naše ustanove, v Muzejski bombonjeri pa se posladkajte z muzejskimi bombončki!
MUZEJ V COPATIH