Novičke in vabilo Celjske Mohorjeve družbe

0
45

 

VABIMO

CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA in DOM SV. JOŽEF CELJE
vabita na
MOHORSKI VEČER
v sredo, 15. septembra 2021, ob 19. uri
v kardinalovi dvorani, Dom sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje,
na pogovor ob knjigi

Z LEPILOM NA PODPLATIH
Trideset let slovenske države

Pred tridesetimi leti smo Slovenci kot narod poželi tisto, kar so naši predniki vztrajno sejali skozi stoletja. V zgodovino bomo šli kot milostna generacija. Doživeli smo družbeni prelom med nekdanjim totalitarnim in novim demokratičnim redom. A ko se demokratični principi delovanja družbe zatikajo ob staro miselnost in sistemske ostanke nekdanjega režima, korak zastane. Napredujemo počasneje in z več težavami. Kot bi imeli lepilo na podplatih. Številni ugledni avtorji z najrazličnejših področij v knjigi ne le opozorijo na težave, ampak zanje ponudijo tudi rešitve.

Gosta:
dr. Ivan Janez Štuhec
ddr. Igor Grdina

Z avtorjema se bo pogovarjala urednica Celjske Mohorjeve družbe Saška Ocvirk.

Vabljeni!

Knjiga bo na voljo po predstavitveni ceni 25 € – redna cena 30 €.

(Spletno naročilo …).

Za vstop na dogodek je potrebno izkazati izpolnjevanje pogoja PCT
in upoštevati aktualna navodila NIJZ. Hvala za razumevanje.


KNJIŽNE NOVOSTI

Zlatka Rakovec-Felser: MATI KRALJEV
Elizabeta, vnukinja Barbare Celjske

Roman

 

Elizabeta je kot nelepa in neželena nevesta stopila v dogovorjeni zakon s poljskim kraljem Kazimirjem IV. Jagelonskim. A v sebi je nosila odličnost habsburške dinastije in odločnost svoje babice Barbare Celjske. Rodila je trinajst otrok, ki so v stoletjih sooblikovali evropsko zgodovino in kri Celjanov razširili po vseh evropskih vladarskih hišah.

 

296 strani • 135 mm x 210 mm • trda vezava • recenzija: ddr. Igor Grdina • 29,00 € • Naročilo …


 

Elisabeth Lukas: STORI PRVI KORAK

 

V družini, v službi, med sosedi, v javnem in političnem prostoru – povsod naše odnose zastrupljajo navidezno nerešljivi konflikti. Kljub najboljšim namenom pogosto tragično uidejo nadzoru. Poraženi nasprotniki pa so le tleča žerjavica sovraštva. Če smo v tej nevarni igri pripravljeni tvegati »vnaprejšnji vložek«, lahko po jasno začrtanih stopnjah in preizkušenih metodah stopimo iz začaranega kroga proti trajnemu sožitju. Z izpolnjenim smislom lahko namreč iz vsakega spora vsi izstopimo kot zmagovalci.
Stori prvi korak je poljuden priročnik, ki lahko učinkovito pomaga reševati spore tako med šolarji, partnerjema v intimnem odnosu in zagrenjenimi sorodniki kot med sodelavci v večjih ali manjših kolektivih, političnimi tekmeci v koalicijskih pogajanjih in nenazadnje med sprtimi narodi, ki stoletja ostajajo na nasprotnih okopih.

 

Zbirka Smisel • 240 strani • 135 mm x 210 mm • Spremna beseda: dr. Jože Ramovš   • Prevod: Alexandra Natalie Zaleznik • 23,50 € • Naročilo …