Novo v Celjski Mohorjevi družbi

0
70

KNJIŽNE NOVOSTI
IN OBVESTILA
 

E: info@celjska-mohorjeva.si

20. maja 2020

Kilian Jornet: NIČ NI NEMOGOČE

Kilian Jornet je najrosnejša otroška leta preživel v gorski koči v Pirenejih, kjer so mu starši nevsiljivo privzgojili ljubezen do gibanja v gorah, ki jih še danes občuti kot dom. Kot izjemno uspešen gorski tekač in turni smučar je s številnimi zmagami v preteklih letih postal skorajda sinonim teh dveh športov. A prav lahkotnost, s katero je zmagoval, mu je sčasoma postala breme, saj si je želel predvsem izzivov, preizkušanja lastnih omejitev – tako fizičnih kot psihičnih.

Začel je z individualnimi projekti in nanizal rekordne čase pri vzponih na nekatere markantne vrhove ter se v maju 2017 povsem sam in brez vsakršnih pripomočkov povzpel na Everest v zgolj 26 urah, le pet dni pozneje pa je svoj podvig ponovil in vrh dosegel še hitreje – v zgolj 17 urah.

248 strani • format: 135 mm x 210 mm • 22,50 EUR
Prevedla: Veronika Rot • spremna beseda: Andrej Štremfelj

Več …


Ana Koritnik:
MIŠKA FRANČIŠKA GRE V ŠOLO 
LITTLE MOUSE FRANNIE GOES TO SCHOOL
Ilustrirala Monika Goričan

Pravljica pripoveduje o drobni, a silno radovedni miški Frančiški, ki je imela nadvse rada pravljice; zlasti tiste, ki jih je poslušala v babičinem naročju. Ko je prišel čas za vstop v šolo, je premagala pomisleke prijatelja vetra Petra in se odločila, da se tudi sama nauči v knjigah odkrivati največje zaklade …

Izvirna slovenska pravljica na sosednjih straneh teče dvojezično, v slovenskem in angleškem jeziku, in na domiseln način opozarja na temeljne prvine didaktike mladinske književnosti – branje, poslušanje, govorjenje in pisanje – ter spodbuja k njihovi uresničitvi. Nastalo v projektu PRESLIK.

32 strani • format: 190 mm x 260 mm • 19,50 EUR

Več …