OBLIKOVALSKA IDENTITETA 10.1. ob 13.00

0
113

Oblikovalska identiteta Društva oblikovalcev Slovenije: Anka Štular, 10.1.-5. 2. 2013, Prvo preddverje CD

 

Anka Štular je samostojna oblikovalka in ustanoviteljica podjetja Krearna, katerega posebnost je dinamično sodelovanje majhnega kolektiva s številnimi zunanjimi sodelavci s sorodnih področij, ki kot soavtorji v projekte vnašajo sveže ustvarjalne izzive.

 

Njeno delo obsega vse od celostne vizualne komunikacije do oblikovanja prostora in izdelkov. Prepričana je, da je dobro oblikovan produkt tisti, ki omogoča jasno in vendar neagresivno sporočilo. Le to naj vspodbuja komuniciranje z uporabniki, ki naj ne bodo le pasivni porabniki v okolju vse bolj opaznih vizualnih nagovarjanj. Vprašanje dobrega in slabega oblikovanja za Štularjevo torej ni le stvar grafične kompozicije, temveč večinoma tudi učinkov izdelka v kulturnem okolju.

 

S tem v mislih je soustanovila blagovno znamko Skarabej, v kateri se lokalno mojstrsko znanje povezuje s sodobnimi oblikovalskimi pristopi.

 

 

Na Oblikovalski identiteti Društva oblikovalcev Slovenije avtorica predstavlja Skarabejeve:

Ptičnice, ki jih ne odlikuje le 

dovršeno oblikovanje, pač pa tudi posluh za način življenja uporabnika, torej ptic. »Ornitomorfne« ptičje hišice so namreč nastajale v sodelovanju s strokovnjaki za ptičje navade in razvade. In, če nas razveseljujejo ptice, ki se zatečejo v hišico na prostem, se lahko z njimi obdamo tudi  v zaprtem prostoru. Tapete s ptičjim vzorcem, zagotovo ne bodo ušle v tople kraje.