Odpiramo gledališče

0
79

Spoštovani,

z veseljem sporočamo, da ponovno odpiramo vrata gledališča!

Prvega junija smo začeli z vajami za tri prekinjene študije, to so Žalostinke v režiji Jana Krmelja in Trije milijoni minut v režiji Barbare Hieng Samobor, oboje na Mali sceni ter mjuzikel Turandot v režiji Jane Menger, ki nastaja na Velikem odru. 15. junija se trem študijem pridruži še obnovitveni študij drame Koščki svetlobe v režiji Barbare Zemljič, premiera te prve slovenske uprizoritve bi morala biti 12. marca, na dan, ko smo zaprli vsa gledališča.

Do konca sezone načrtujemo dve premieri, dramo Žalostinke bomo krstno uprizorili 20. junija na Mali sceni, dramo Koščki svetlobe pa 27. junija na Mali sceni. Turandot je zahtevnejši projekt, mjuzikel, ki je bil uvrščen v abonmajski sistem na Velikem odru in ga prestavljamo v repertoar 2020/21, premiero pa načrtujemo v začetku septembra.

Po 15. juniju bomo realizirali del letošnjega repertoarja kljub omejenemu sedežnemu redu. Na Velikem odru lahko z upoštevanjem varnostnih ukrepov zagotovimo do 75 gledalcev, na Mali sceni pa do 30. Za del abonentov bomo lahko odigrali dramo Kar vem, da je res v režiji Luke Martina Škofa. Abonente, ki jim bomo lahko zagotovili termine za ogled, bomo o tem predhodno obvestili. Po premierah načrtujemo ponovitve za IZVEN, tako si boste lahko na Mali sceni ogledali Žalostinke (22. in 23. junija)  in Koščke svetlobe (29. in 20. junija).

VPIS ABONMAJEV za dosedanje abonente
Od 17. do 24. junija bomo vpisovali dosedanje abonente. Repertoar sezone 2020/21 bo znan naslednji teden, prilagojen sedežnemu redu, ki upošteva vsa varnostna navodila NIJZ. Več informacij bomo abonentom poslali v posebnem pismu naslednji teden.
Vpise novih abonentov bomo poskušali zagotoviti septembra.

V gledališču bomo poskrbeli za vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nošenje zaščitnih mask ni več obvezno, le priporočljivo. V dvorani bo zagotovljena razdalja meter in pol. Pri gibanju po MGL je nošenje zaščitne maske obvezno. Ko so obiskovalci v dvorani na svojih sedežih in ni več prehajanja ljudi med vrstami, je dovoljeno masko sneti.
Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2.

Že kupljene vstopnice za odpadle predstave
Izven vstopnice za odpovedane predstave boste v novi sezoni lahko zamenjali za drug termin/predstavo. Če bi želeli vračilo kupnine, nam to sporočite na elektronski naslov blagajna@mgl.si. Zahtevek za vračilo kupnine mora vsebovati fotografijo ali sken vstopnic/e in računa ter podatke za nakazilo na TRR (ime, priimek, kontaktna telefonska številka, številka TRR).
Zgoraj navedeno velja, če ste vstopnico kupili pri blagajni MGL.
V primeru, da ste vstopnico kupili v spletni prodaji oz. preko prodajne mreže Eventim, se za vračilo kupnine obrnite na Eventim, info@eventim.si.
Blagajna MGL je odprta po običajnem urniku, vsak delavnik od 12. do 18. ure.

GLEDALIŠČE NA SPLETIŠČE
Na naših socialnih omrežjih nadaljujemo z objavami intervjujev Brez maske z našimi igralci, nazadnje smo objavili pogovor z Judito Zidar in Tjašo Železnik. Od včeraj, 7. junija, pa je na voljo ogled pogovora s Primožem Pirnatom.
Na našem YouTube kanalu vas do 15. junija še vedno čaka odprt arhiv z našimi predstavami. Izbirate lahko med petnajstimi naslovi naših uspešnic iz preteklih sezon. Vabljeni k ogledu!