Ogled razstave Milene Gregorčič: Linije in transparence, Galerija Instituta Jožefa Štefana

0
44

Drage bralke, dragi bralci, ljubiteljice in ljubitelji likovne umetnosti, vabljeni v Galerijo Instituta »Jožef Štefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana, kjer si lahko ogledate razstavo akademske slikarke Milene Gregorčič. Razstava je na ogled do 10. maja 2021.

O umetnici in njenem ustvarjanju si lahko preberete v likovni zgoščenki, kjer je strokovna predstavitev, ki jo je pripravila likovna kritičarka in kustosinja, Tatjana Pregl Kobe.

Milena Gregorčič, zanimiva vsestranska ustvarjalka, se  posveča slikarstvu, grafiki in oblikovanju. S svojim ustvarjalnim delom se je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah.

Tatjana Pregl Kobe je zapisala: » Čustveno obarvana ustvarjalnost Milene Gregorčič nima samo tradicionalne, temveč širšo, trajno vsebino. S svojimi pristopi je slikarka, ki jo v ustvarjalnem procesu vodijo in usmerjajo skrajno osebna občutja, izkazala osebnost in sugestivnost ter z nizom simboličnih konatacij izvrstno in močno zaznavnost. Gledalčevemu pogledu se presojna belina nosilca podob kaže kot zaslon, na katerega se lovijo gestualni zapisi, linije in sence, ki sestavljajo nepredvidljive kompozicijske sheme, svojevrstne svetlobne zapise, ki jih neprestano spreminjajoči se kot osvetlitve sproti briše in hkrati ustvarja nova zaznavna razmerja…«

Drage bralke, dragi bralci, prijetno ustvarjalno potovanje!