Po železni cesti na Festival za tretje življenjsko obdobje

0
124

 

Po železni cesti na Festival za tretje življenjsko obdobje

Slovenske železnice v sodelovanju s prireditelji festivala pripravljajo tudi letos za organizirane skupine upokojencev obisk največje prireditve za povezovanje generacij v Evropi po zares ugodnih pogojih.
Skupine vsaj šestih upokojencev lahko potujejo na festival z vlakom že za 4 evre na osebo. Cena velja za povratno vozovnico iz katerega koli kraja v Sloveniji v Ljubljano. Ugodnost velja na podlagi seznama, ki ga z žigom potrdi društvo upokojencev. Obrazce za prijavo bodo društva upokojencev po vsej Sloveniji prejela v sredini meseca julija.

 

 

Sovine urice

Novost letošnjega festivala bodo Sovine urice. V sodelovanju z Društvom upokojenih pedagoških delavcev in Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana bomo pripravili zanimiv program za najmlajše pod geslom Moja igrača, moja igra, moja pesem. Otroci bodo tako vpijali znanje od starejših in mlajših učiteljic in vzgojiteljic, ki jih bodo naučile, kako izdelovati svoje igrače, se igrati nove igre in peti nove pesmi. Izkušnja pa bo prav gotovo obogatila tudi mlade in stare pedagoške delavke, ki bodo na takšen način obogatile svoje znanje in veščine. Babice in dedki, pripeljite svoje vnučke na Sovine urice vsak festivalski dan med 14. in 16. uro!

 

Želite biti še vidnejši?

Ste podjetje ali organizacija in se boste predstavili na festivalu? Za vas smo pripravili ugodne oglasne akcije. Svojo ponudbo lahko predstavite v festivalskem Priročniku, ki ga prejme prav vsak obiskovalec in izide v nakladi 15.000 izvodov. Članek, ki je lahko vsebinski in s tem brezplačen ali pa promocijski in posledično plačljiv, lahko pospremite z oglasom. Oglasni prostor lahko zakupite tudi v strokovnem Zborniku. Nudimo tudi oglaševanje na LCD-monitorjih, ki so postavljeni na najvidnejših delih festivala in na sami spletni strani www.f3zo.si, kjer lahko zakupite spletno pasico ali logotip na seznamu razstavljavcev. Več o možnostih sodelovanja poiščite tukaj, nato pa pokličite naše sodelavce, ki vas bodo seznanili z ugodnostmi na 01 620 36 83.

Veseli bomo tudi kakšne malenkosti iz vaše ponudbe, ki bi služila kot nagrada v nagradni igri, ki poteka na festivalu, v zahvalo pa se bo vaše ime pojavilo na LCD-monitorjih na samem festivalu in na spletni strani festivala.

 

S festivalom odpotujte nazaj v času

Tudi letos vam bo največja in najstarejša muzejska ustanova v Sloveniji, Narodni muzej Slovenije, omogočila brezplačen obisk svojih razstavnih soban. Muzej, ki ima v Ljubljani dve razstavni stavbi (NMS – Prešernova in NMS – Metelkova), vam bo razkril svoje skrivnosti s pomočjo kupončkov za prost vstop, ki jih boste našli v Programski knjižici, ki jo boste prejeli na samem festivalu. Obenem lahko skupaj z najmlajšimi doživite preteklost kar v samem Cankarjevem domu, saj nas bodo obiskale muzejske animatorke in vsak dan pripravile poučne in zabavne delavnice.

 

Festival spremljajte tudi od doma

Letos se lahko Festival za tretje življenjsko obdobje pohvali z novimi medijskimi sponzorji. Že doslej ste nas lahko spremljali preko portalov Zlata leta in Seniorji.info ter brali o nas v revijah  Vzajemna, ZDUS+ in Vzajemnost, sedaj pa se bodo novice o festivalu širile še hitreje! Z vami bomo preko radia, televizije in tiska. Na samem razstavnem prostoru nam bodo pomagali širiti festivalsko zgodbo o medgeneracijskem sožitju Radio Slovenija 1, Televizija Veseljak in časopis Dnevnik. Lahko si boste ogledali, kako nastajata radijski in televizijski program, poklepetali z novinarji in vsak festivalski dan prelistali čisto svež časopis Dnevnik. V primeru, da se festivala ne boste mogli udeležiti, pa bodo naši medijski sponzorji novice in zanimivosti festivala prenesli kar v vaše domove.

 

Panonika harmonika vabi

Vesele domače viže, okusna hrana in opojno vino. Vse to najdete na festivalu Panonika harmonika. Na festivalu, ki se odvija v Gaju pri letališču v Cerkljah pri Krki, bodo letos poskusili podreti prav poseben rekord. V Guinnesovo knjigo rekordov se bodo poskusili vpisati s povorko, na kateri bo 1500 harmonikarjev zaigralo skladbi Na Golici in V dolini tihi. Zagrejte svoje noge in ušesa za jesenski Festival za tretje življenjsko obdobje, na katerem se bodo prav tako predstavili nekateri od nastopajočih, in obiščite Panoniko harmoniko med 26. in 28. avgustom 2011.