Počitnice v muzeju

0
41
MISIJA: POČITNICE!
PovezujeM 2020

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli – Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG). Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.

Delavnice bodo potekale zadnji teden junija in avgusta:

  • 1. termin: 29. junija–3. julija 2020 (prijave do 15. junija)
  • 2. termin: 24.–28. avgusta 2020 (prijave do 10. avgusta)

Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta. Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno.

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 120 € na otroka (za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust).

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na izobrazevanje@mg-lj.si.

Počitniški 3M 2020

Vabljeni tudi to poletje na Počitniške tedne 3M, ki jih organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije – Metelkova (NMS), Slovenski etnografski muzej (SEM) in Lončarski atelje SEM. Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!

Počitniški 3M bo letos potekal:

  • 1. termin: 6.–10 julija 2020 (prijave zbiramo do petka, 26. junija)
  • 2. termin: 17.–21. avgusta 2020 (prijave zbiramo do petka, 7. avgusta)
Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom. Prijave za Počitniški 3M so mogoče le za cel teden. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina.

Cena tedenskega programa je 120 € (za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust).

Prijave in dodatne informacije:

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana

  • izobrazevanje@mg-lj.si
  • Lucija Cvjetković, 01/ 24 16 804
  • Dana Terzić, 01/ 24 16 825