Predstavitev in nagradna igra Revije Zmajček

0
553

Februarski Zmajček vas že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Prijatelji Zmajčka veste, da kulture ne kažemo s frizuro ali hvaljenjem, kaj vse imamo. O tem govori tudi Zmajčkova februarska uvodna pesem Kultura ni frizura, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v februarskem Zmajčku.

Muc Mrjav je bil najboljši slaščičar v mačjem mestu, imel pa je tudi veliko skrito željo … postati gasilec. Preberite zgodbico Gasilec Mrjav pisateljice Irme Jančar, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat išče zdravilo za mamo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa se škratek Napakec domisli nove zabavne igre na ledu …

Tudi v februarski številki vas čaka zgodba – slikopis. Čas je za spanje, a miška ni zaspana, zato vzame v roke knjigo. Pravljična noč je kot nalašč za pravljično branje. Slikopis Pravljična noč je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Tokrat lahko izdelate zaščitni ovitek za svojo najljubšo knjigo. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Po kuharskem receptu pripravite okusne mehke preste, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa čisto pravega kurenta.
Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Februarja so to šimpanzi, ki so po obnašanju zelo podobni človeku. V rubriki Svet okog nas govorimo o spanju – izvedeli boste, zakaj sploh spimo, koliko spanja potrebujemo in zakaj sanjamo …

Zmajček se rad potepa in neguje ljudsko izročilo.Tokrat vas vabi, da se na nedeljski izlet odpravite na Ptuj, ki velja za naše najstarejše mesto.

Sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Tina Plahutnik v njej tokrat razmišlja o sporih med otroki, ki so neizogibni. Otroci se sprejo zaradi različnih stvari: zaradi igrač, ker se jim zdi, da je nekdo goljufal pri družabni igri, ker nekdo hoče, da je vedno po njegovo … Kdaj v spore poseči in kdaj pustiti, da sami rešujejo konflikte ter zakaj je to pomembno?

 

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 20. februarja 2022, podarila marčevski izvod revije Zmajček.

 

Zmajček vas v februarski številki vabi, da obiščete mesto Ptuj. Kateri pa je najbolj značilni pustni lik iz Ptuja, ki ga lahko iz kartona, vpetega v sredino februarske števile, izdelate tudi sami?

 

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Mojca Zver.