Predstavitev knjige Zaodrje – rock glasba in njeni protagonisti

0
35

… predstavitev knjige 

ZAODRJE
ROCK GLASBA IN NJENI PROTAGONISTI
Gregor Bauman

 

 

Gregor Bauman, samotni lovec na pionirje in inovatorje pop rocka / Foto: Tina Dokl

 

19. SEPTEMBER OB 18.00H

Kulturno umetniško društvo SALSAVERDE-IZOLA
Gramscijeva ulica 4, Izola

 

Facebook

 

Vabimo vas na pogovor z Gregorjem Baumanom in Darjo Šter, avtorjema 500-stranske knjige ZAODRJE, ki vključuje 60 intervjujev s protagonisti svetovne zgodovine rock glasbe: od Elvisovega kitarista do skupine Editors. Intervjuji so 20 let nastali na koncertnih prizoriščih po Evropi.
Baumanov svet je svet zgodb o procesu ustvarjanja, snemanja, nastopanja, osebnostne rasti in odnosov med udeleženci rock karavane. Med njimi najdemo vase zagledane odrske preroke, narkomane najtežjega kova, spreobrnjenke, nostalgičarke, revolucionarje, humanitarce in ljubimce. To so zgodbe s temačne in divje plati rokenrola, včasih povedane s poučne distance, že njihov obstoj pa dokazuje, da vendarle ni vse tako črno, saj namreč svetloba umetniškega duha tudi v tem stoletju prelamlja asfalt in si prek melodičnega rockerskega hrupa utira pot na prostost. Na poteh, ki jih Gregor opravi, pa praviloma ni sam, temveč v družbi Darje. Šele njene odlične fotografije, ki jih imamo priložnost videti zbrane v tej knjigi, naredijo ljubezen do umetnosti rocka vidno in oprijemljivo! …

Avtorjema se bo pridružil urednik založbe Zenit Žiga Valetič, ki je tudi sam napisal knjigo o slovenski popularni glasbi v osemdesetih letih in izdal knjigo Sedma republika pokojnega hrvaškega glasbenega publicista Anteja Perkovića.
Obeta se polnokrvni knjižno-rockerski večer!

V galeriji bo na ogled tudi skupinska razstava:
Pavlič/Erič/Čoh/Bratuš