PREMIERA MUZIKALA: DELO NA BELO – 28. oktober na Odru pod zvezdami LGL

0
120

Spoštovani,

 

 

 

v petek, 28. oktobra, ob 20. uri na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana KUD Baobab v koprodukciji Zavoda Zofka pripravlja premiero muzikala – glasbeno-gledališke predstave Delo na belo, ljubezenske zgodbe, ki govori predvsem o socialnih pravicah in izključenosti, o (ne)sprejemanju drugačnosti in o osamljenem posamezniku v prezasičeni družbi.

 

Romantično in na trenutke komično zgodbo z aktualno tematiko socialne izključenosti pripovedujejo – oz. kar prepevajo in plešejo – tudi znani slovenski obrazi, kot so Jose v glavni vlogi, Tjaša Hrovat, Alenka Tetičkovič, Sebastjan Starič, Maša Kagao Knez in drugi.

 

::

Zgodba govori o Kwameju, mladem moškem iz Gane, ki iz ekonomskih razlogov emigrira v Slovenijo. Znajde se v Evropski uniji, o kateri ima povsem idealizirane predstave, saj je Evropa za marsikoga danes to, kar je bila nekoč za nas Amerika. A Kwamejeva idilična predstava o Evropi se kmalu boleče razblini. Na drugi strani pa zgodba govori o Tari, (večni) študentki antropologije in afriških študij na Filozofski fakulteti, ki obiskuje tečaj afriških plesov, se uči bobnanja in skratka obožuje vse, kar je vsaj malo povezano z Afriko. Okoliščine seveda pripeljejo Kwameta in Taro skupaj: srečata se in takoj zaljubita …