Prenovljena EMKA.SI prinaša številne novosti

0
531

Letos Emka.si beleži že več kot milijon sto tisoč obiskov

Ljubljana, 20. november – V začetku novembra je Mladinska knjiga s prenovljeno spletno stranjo Emka.si odprla novo poglavje v spletnem trgovanju; ne le v Skupini Mladinska knjiga, marveč tudi v slovenskem prostoru. Prenovljena Emka.si poleg ponudbe vseh aktualnih knjig na slovenskem trgu zagotavlja bolj udobno spletno nakupovanje in obiskovalcem ponuja tudi številne novosti; med drugim izmenjavo novic in mnenj med avtorji in bralci.

Pri posodobitvi spletne trgovine Emka.si je Mladinska knjiga upoštevala tudi sodobne smernice socialnih omrežij. Tako lahko njeni obiskovalci že z enim klikom »delijo« vsako knjigo s svojimi prijatelji na Facebooku in na ostalih priljubljenih omrežjih. Za kupce pa je zagotovo razveseljiva tudi novica, da prenovljena spletna stran Emka.si zagotavlja tudi krajše dobavne roke in omogoča številne nove oblike plačevanja.

Nova tehnična rešitev omogoča predvsem širšo ponudbo knjig (več kot 8.000 slovenskih ter okrog 10.000 tujih knjig). Poleg bogatejše ponudbe s področja knjig ter darilnega programa namenja Emka.si večjo pozornost pisateljem, pesnikom, ilustratorjem, fotografom in drugim ustvarjalcem. Bralci pa jih ne bodo spoznali le preko njihovih del in predstavitve na spletni strani; odslej imajo avtorji na Emki svoj prostor za objavo zanimivih novic o sebi in svojem delu ter možnost, da preko izmenjave mnenj pridejo v stik s svojimi bralci. Avtor bo lahko na svojih straneh objavljal svoj blog, Emka pa bo poskrbela tudi za informacije o njegovih gostovanjih po slovenskih knjigarnah. Pri posameznem avtorju se bo tako izoblikoval osebni profil s številnimi zanimivostmi, ki bodo tako avtorja kot njegovo delo neposredno približale bralcem.

Emka.si je najbolj obiskana spletna knjigarna v Sloveniji. V letošnjem letu beleži že 1.100.100 obiskov in 572.113 različnih obiskovalcev; tudi tujih, saj Mladinska knjiga dobavlja knjige tudi v tujino.