Prepoznavam čustva: Rožle se uči zbranosti

0
59

O knjižni zbirki Založbe Primus: PREPOZNAVAM ČUSTVA smo v Ventilatorju besed že večkrat pisali. Prav tako predstavili številne knjige, ki so v tej zbirki izšle: Rožle je žalosten, Rožle je jezen, Rožleta je strah, Rožle je ljubosumen, Rožle je sramežljiv, Rožle je zadovoljen, Rožletu je dolgčas,  Rožle ne more zaspati, Rožle je užaljen…

Tokrat je pred nami knjižna noviteta: Rožle se uči zbranosti; kako se z vajo iz sofrologije, učimo zbranosti. Zbirko zgodbic – preko njih se učimo prepoznavati in poimenovati čustva,  je napisala in ilustrirala Aurelie Chien Chow Chine. Je tudi sofrologinja in zaposlena v vrtcu.

Kaj je sofrologija? Je sodobna metoda sproščanja. Vključuje globoko sproščanje, skoncentrirano dihanje, pozornost in vizualizacijo. Kar je tudi zelo pomembno – preusmerja pozornost k telesni drži, ravnotežju in gibanju.

»Za Lili, mojo malo zarotnico v ljubezni, ki mi pomaga reševati deževnike v deževnem jutru, čeprav že zamujava. Za vse moje  male bralke in bralce. Resnično sem hvaležna za vse, ker mi zaupate, za vašo sporočilo in dogodivščine z Rožletom. Osrečujete me, hvala.«

Bralke in bralci Revije Ventilator besed  glavnega literarnega lika poznajo. Kdo je to? ROŽLE, VSEKAKOR. Majhen samorog, podoben vsem na prvi pogled, sicer pa čisto poseben. Skrivnostni. Včasih je zadovoljen, drugič spet ne… Ga je strah… Je zelo pogumen… Užaljen. Takoj. Spet vesel.

Kot vsi mi, Rožle občuti različna čustva.

Podajmo se na to čudovito potovanje z Rožletom, ko se uči zbranosti. Vsi, ki Rožleta poznamo, vemo, da sta nekaj čarobnega njegova griva in rep.

Ko je v odličnem razpoloženju, je njegova barva – mavrična. Vsako čustvo, ki ga prevzame, ima moč, da spremeni njuno barvo.

Kako pa se danes počuti Rožle? Hm, ne najbolje. Njegov sončni žarek prekriva teman oblak. Kako pa se vi danes počutite, drage bralke, dragi bralci? Zelo dobro? Dobro? Kar? Ne preveč dobro? Slabo? Zelo slabo?

Zakaj pa se Rožle ne počuti najbolje, pa odkrijte v knjižni noviteti: Prepoznavam čustva: Rožle se uči zbranosti.

Samo namig: Jutro je in odpravlja se v šolo…

Drage bralke, dragi bralci, vam je uspelo vključiti prav posebno stikalo, mikrofon, kjer ste zbrani? Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Veliko ustvarjalnosti, prijetno potovanje skozi Rožletove dogodivščine…