Prešernova pravljica

0
69

Prešernovci smo od novembra z vami delili interpretacije poezije Srečka Kosovela v sklopu spletnega projekta Čas za POEZIJO: KOSOVEL. V dveh mesecih je tako nastala zbirka kar štiriindvajsetih unikatnih interpretacij Kosovelovih pesmi po izboru igralk in igralcev našega ansambla. Obiskovalci  naših spletnih omrežij so nam pošiljali izjemno lepe odzive in komentarje, da je poezija nekaj, kar jim oplemeniti dneve, ko so gledališča zaprta. Zato smo se odločili, da projekt nadaljujemo.

Ker se v Kranju, Prešernovem mestu, že pripravljamo na kulturni praznik, bomo tokrat interpretirali poezijo našega največjega pesnika. Prihaja torej Čas za POEZIJO: PREŠEREN.

Interpretacije Prešernovih pesmi bodo posneli igralke in igralci našega ansambla: Aljoša TernovšekBlaž SetnikarDarja ReichmanVesna JevnikarMiha RodmanVesna SlaparBorut Veselko ter Vesna Pernarčič, tokrat pa se jim bo pridružila še Doroteja Nadrah, ki je z januarjem postala nova članica igralskega ansambla Prešernovega gledališča.

Interpretacije bomo prek naših spletnih omrežij z vami delili trikrat na teden, predvidoma ob ponedeljkih, sredah in petkih. Prvo že jutri!

 

Mnogo veselih odzivov pa smo dobili tudi od najmlajših in njihovih staršev, ki so spremljali naš spletni projekt Prešerna pravljica za kratek čas. Tudi tu se je nabralo kar šestnajst slovenskih ljudskih pravljic, ki jih pripovedujejo naši igralci, ter posebna Zoom novoletna pravljica, ki smo jo z vami delili med prazniki.

Naše najmlajše bomo prav tako še naprej razveseljevali s pravljicami, tokrat v sodelovanju z Mestno knjižnico Kranj; pripovedovali bomo pravljice, ki jih je izdala Založba Kres.

Prešerna pravljica za kratek čas bo na naših spletnih omrežjih na sporedu vsak sobotni večer.

 

 

 

Medtem ko pripravljamo spletne projekte, pa v gledališču že potekajo vaje za krstno uprizoritev besedila Simone Semenič lepe vide lepo gorijo v režiji Maše Pelko. Predstava Srečka Kosovela KONS: NOVI DOBI v odrski priredbi Katarine Morano in Žige Divjaka pa čaka na čas, ko jo bomo lahko premierno uprizorili tudi pred občinstvom.