PRIČENJA SE FESTIVAL MLADIBOR!

0
59

 

Danes, 21. maja, se pričenja FESTIVAL MLADIBOR, ki bo do 24. maja z iskrivostjo, ustvarjalnostjo in novotarijami napolnil ulice, dvorišča in trge Maribora!

 

Že v petek, 18. maja, smo odprli razstavo Mladiborovih fotografov, ki bo na dvorišču Orožnove 7 odprta do konca festivala. Odprtje je bilo sila simpatično, prišlo je mnogo avtorjev razstavljenih fotografij, pa tudi nekaj uveljavljenih fotografov, ki so bili nad izjemnimi fotografijami mladih ustvarjalcev navdušeni! Mladibor je razkril številne mlade fotografske talente in prepričani smo, da bomo njihove fotografije v prihodnje še pogosto videvali! V priponki pošiljam nekaj utrinkov z otvoritve razstave, avtorji so zapisani v imenih fotografij.

 

Jutri ob 12.00 z Mlado parado slavnostno odpiramo Festival MLADIBOR! Cirkuška parada se bo pričela na Trgu svobode, hrupno prekoračila mesto in se zaključila na Grajskem trgu.

 

Paradi sledi odprtje dveh zanimivih Mladiborovih prostorskih instalacij – Ulice portretov v Žičkem prehodu ter Naše hiše, udobnega in prijetnega mesta za druženje na stopnišču, ki vodi iz Lenta na Židovski trg. Na koncu poti vas čaka presenečenje!

 

V Naši hiši se bodo na dogodku Roll & Scratch predstavili Mladiborovi DJ-ji, začeli pa bomo tudi pisati skupno zgodbo!

 

Popoldne bo v mesto prišel Deček iz džungle, ob 17.00 se bo v Kinu Udarnik predstavil nevsakdanji koncert, ob 18.00 pa svoje luči prižge Mladiborov oder na Rotovškem trgu! Tam boste lahko videli predstavo Maribor, slišali misli mladih na Odprtem odru in si prvič ogledali dokumentarne, igrane in animirane filme, ki so nastali na Mladiborovih delavnicah filma in animiranega filma.

 

Večer bomo zaključili na dvorišču Orožnove 7, kjer se bomo skozi zasanjano pokrajino senčnega gledališča sprehodili z ustvarjalci predstave Lunin sen

 

Upam, da boste v prvem festivalskem dnevu uživali, za natančen program vsega festivalskega dogajanja pa vas vabimo, da obiščete Mladiborovo spletno stran: www.mladibor.si.