Quentin Blake: Benjamin

0
183

Nekoč je živel srečen par. Jurij in Zala. Vse sta počela skupaj. Nekega dne pa jima je poštar prinesel čuden zavoj. V njem je bila prikupna rožnata stvarca – dojenček Benjamin, ki je bil krasen. NEKEGA DNE PA….se je Benjamin spremenil v velikanskega jastrebjega mladička, ki je strahovito kričal, še posebej ponoči. Nato se je nekega jutra spremenil v slona, ki je  prevračal pohištvo…

Quentin Blake je tudi tokrat uspel na svojstven, humorističen način ob razgibanih ilustracijah popeljati bralca skozi sedem otroških obdobij…od kričečega jastrebjega mladička,  slona, ki ruši pred seboj prav se, merjasca, ki za seboj po hiši pušča nered…pa vse do čudnega kosmatega stvora, ki se na koncu spremeni v olikanega in lepo vzgojenega mladeniča.

Slikanica Benjamin s svojimi simpatičnimi metaforami odpira problem odraščanja otrok in medgeneracijske solidarnosti. Spisana je s humorjem, ki ga lahko razumejo že predšolski otroci, obenem pa ga znajo ceniti njihovi starši in stari starši.

Slikanica Benjamin bo prav tako seznanila vse bodoče starše s pestrimi življenjskimi obdobji, ki jih lahko pričakujejo ob odraščanju svojih malčkov.

Knjiga je prejela znak kakovosti ZLATA HRUŠKA.

 

Več o slikanici na:

 

http://www.mohorjeva.org/blake-quentin/benjamin